Danimarkanın Ankara Büyükelçisi Madsen, Gaziantepte

Danimarkanın Ankara Büyükelçisi Madsen, Gaziantepte -Madsen: "İki ülkenin daha yakın ilişkiler kurmasına yardımcı olacağım"


GAZİANTEP (A.A) - Danimarkanın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, Türkiye ile Danimarkanın daha yakın ilişkiler kurmasına yardımcı olacağını belirtti.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Madsen, Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi makamında ziyaret etti.
     Madsen, ilk kez geldiği Gaziantepi çok beğendiğini ifade etti. İkinci gelişinde yanında Danimarkalı iş adamlarını da getireceğini aktaran Madsen, şunları kaydetti:
     "Her iki ülkenin iş adamları ve sanayicilerinin ilişkilerini arttırmayı sağlayacağım. İki ülkenin daha yakın ilişkiler kurmasına yardımcı olacağım. Başbakanlarımız, 2016dan önce önce aramızdaki ticaret oranının yüzde 50 oranında arttırılması yönünde karar verdi. Şimdi bu konuların detaylarını görüşerek bu bölge ve Gaziantep ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi arttırmak istiyoruz."
     Güzelbey ise ziyaretin ülkeler arasındaki dostluğa ve ticarete katkı sağlayacağını vurguladı.
     Avrupanın birçok ülkesinde kardeş şehirleri bulunduğunu ancak Danimarkada olmadığını belirten Güzelbey, bu konuda çalışma yapmak istediklerini belirtti.
     Güzelbey Madsene, kente ilişkin bilgi vererek ziyaretin anısına bakır işleme tabak hediye etti.
    
     -GSO ziyareti-
    
     Büyükelçi Madsen, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdiyi de makamında ziyaret etti.
     GSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre Ünverdi Madsene, kentin ekonomisi hakkında bilgi verdi. Danimarka ile ticari ilişkileri arttırmak istediklerini belirten Ünverdi, şunları kaydetti:
     "GSO olarak ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Gaziantep olarak hedefimiz 2023 yılında 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirmek. Danimarkanın da bu payda önemli yer edinmesini istiyoruz."
     Madsen de Danimarka ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye gayret göstereceklerini vurguladı.
     Ziyarette Ünverdi, Büyükelçi Madsene bakır işlemeli kahve takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Danimarkanın Ankara Büyükelçisi Madsen, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER