CHP'de toplu istifa

CHP'nin çözüm sürecine destek vermediği gerekçesiyle partilerinden istifa ettiler.

CHP'de toplu istifa

CHP İlçe Başkanı Ertan Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, 30 yılı aşkın  süredir ülkenin içinde bulunduğu kaosun, şiddetin ve zulmün sona ermesi için  atılan adımları desteklediklerini bildirdi.
         
İlçe teşkilatı olarak barış ve kardeşlik içinde, hiç kimsenin  ötekileştirilmediği, demokrasinin tam manasıyla hakim olduğu, Kürt ve Türk'ün  kardeşçe yaşayacağı bir ülke hayalini desteklediklerini belirten Turgut, çözüm  sürecine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
         
Bundan sonraki süreçte, huzurun, barışın ve kardeşliğin yaşanması için  mazlumun yanında, zalimin karşısında olacaklarını herkese ilan ettiklerini  vurgulayan Turgut, şunları kaydetti:
         
"Daha önce meclis kürsüsünde CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in  sarf ettiği, 'Türk ulusu ile Kürt milletini eşit olarak gördüremezsiniz'  sözlerinden sonra istifa edilmesini bekledik ama tam tersine genel merkezin bu  sözleri destekler mahiyette açıklamaları oldu. Parti genel merkezinin  düşüncelerine katılmadığımızı, politikalarını benimsemediğimizi, aksine huzurun  ve barışın sağlanması için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu  kamuoyuna saygıyla ilan ediyor, teşkilat olarak barıştan ve kardeşlikten yana  tavır koyup yönetim kurulu üyesi 12 kişi olarak CHP ilçe teşkilatından istifa  ediyoruz. Bu kanlı oyunu sona erdirecek çalışmaları yürekten destekliyoruz. Yeter  artık analar ağlamasın, fidan gibi gençler ölmesin. Bu ülkede değil bir gencin  vurulmasını, bir serçenin bile öldürülmesine rıza göstermeyiz. Bu ülkede  yiğitlerin öldürülmesine rıza göstermeyiz. Bu duruma her türlü desteği  vereceğimizi beyan ediyoruz."
<< Önceki Haber CHP'de toplu istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER