Çözüm süreci

Çözüm süreci -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: -"Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi biz de barış sürecini destekliyoruz" -Kentin kanaat önderlerinden oluşan heyet, mayıs ayında Diyarbakıra gidecek (


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiyenin barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi biz de barış sürecini destekliyoruz" dedi.
     Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısının basına açık kısmında konuşan Kocaoğlu, kentin kanaat önderleriyle hareket edilmesi halinde Türkiyenin ihtiyacı olan barışa katkıda bulunulacağını söyledi.
     "Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi biz de barış sürecini destekliyoruz" diyen Kocaoğlu, barışın kalıcı ve sürdürülebilir olması için toplumun tüm kesimlerinin hassasiyetlerinin gözetilmesi gerektiğine inandığını, bunun sağlanması için her türlü desteği verdiklerini kaydetti.
    
     -İzmir heyeti Diyarbakıra gidecek-
    
     Kocaoğlu, kentin kanaat önderlerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda 22 Mayıs veya 23 Mayısta Diyarbakıra gideceğini belirterek, "Bu konuyu Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe Hamleti izlemek için İzmire geldiğinde kararlaştırdık. Bir günlük ziyarette Egenin kültür ve sanat etkinliklerini Diyarbakıra taşıyacağız. Bu konuda çalışmalar sürdürülüyor. Ülkemizin 30 yıldır ihtiyacı olan barışa katkıda bulunacağız. Kentler arasında kardeşliğin gelişmesi için katkıda bulunacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER