Danimarka Savunma Bakanı Haekkerup, Kahramanmaraşta

Danimarka Savunma Bakanı Haekkerup, Kahramanmaraşta -Nick Haekkerup ile beraberindeki heyet, patriot hava savunma sisteminde görevli Danimarka askerlerini ziyaret etti


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup, Kahramanmaraştaki patriot hava savunma sisteminde görevli Danimarka askerlerini ziyaret etti.
     Kahramanmaraşa hava yolu ile gelen Haekkerupu, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller karşıladı. Konuk Bakan daha sonra patriot hava savunma sisteminin bulunduğu Gazi Kışlasına geçti.
     Bakan Haekkerup burada, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann tarafından karşılandı. Ellermandan çalışmalarla ilgili bilgi alan Haekkerup daha sonra sistemde görevli Danimarka askerleri ile bir araya geldi.
     Bakan Haekkerup, patriotların konuşlandırıldığı alandaki incelemesinin ardından gazetecilerin, ziyarete ilişkin sorusunu yanıtladı.
     Danimarkalı olarak burada bulunmaktan son derece gurur duyuyoruz diyen Haekkerup, askerlerinin Türk ve Alman askerleriyle iyi bir diyalog içerisinde çalıştıklarını görmekten son derece memnun olduğunu ifade etti.
     Gazi Kışlasındaki patriot hava savunma sisteminde 10 Danimarkalı askerin görev yaptığını aktaran Haekkerup, Bir kaynaşma içerisinde kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, ziyaret sırasında konuk bakana Kahramanmaraşa özgü oyma sandık hediye etti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir - Ersoy Sevinç / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Danimarka Savunma Bakanı Haekkerup, Kahramanmaraşta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER