Danıştay kararına Muş Barosundan destek

Danıştay kararına Muş Barosundan destek -Muş Barosu Başkanı Söylemez: Danıştayın, başörtülü avukatlar ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararını olumlu buluyor ve destekliyoruz


MUŞ (A.A) - Muş Barosu Başkanı Zahit Söylemez, Danıştayın, başörtülü avukatlar ile ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararını olumlu buluyor ve destekliyoruz dedi.
     Danıştay 8. Dairesinin, bir avukatın başvurusu üzerine, avukatların başları kapalı bir şekilde görev yapamayacaklarına ilişkin düzenleme hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararına, Muş Barosu destek verdi.
     Başkan Söylemez, kararı olumlu ve yerinde bulduklarını belirterek, başörtüsünün, yıllardır siyasal bir simge olarak nitelendirilip kamusal hayatta kişi özgürlüğü, çalışma hürriyeti ve kamu hizmetlerini alma hakkının kullanımına engel görüldüğünü kaydetti.
     Söylemez, bu hakkın kullanımına ilişkin kısıtlamaların kimi zaman yasal ve idari düzenlemelere dayandırıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Danıştayın ilgili dairesinin, bireyin temel hak ve hürriyetlerine açıkça aykırı olan bu düzenlemenin yürütmesini durdurmuş olmasını olumlu buluyoruz, destekliyoruz. Gerek Danıştayın konuya ilişkin kararının gerekçesinde, gerekse bu karar etrafında yapılan avukatlık mesleğinin kamu hizmeti ya da serbest meslek olması tartışmasının, hiçbir temel hakkın kullanımının önünde bir engel teşkil etmeyeceğini, bireylerin inanç ve inanmama hürriyeti ile çalışma hürriyeti arasında seçim yapmaya zorlanamayacağını düşünmekteyiz.
     Söylemez, kamu hizmetini alıp vermede, inanç, düşünce ve değerlerden arındırılmış, renksiz, kokusuz, tatsız bir alan yaratma çabasının yersiz ve imkansız olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Danıştay kararına Muş Barosundan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER