Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Karayel:

Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Karayel: -Sivil anayasası olmayan bir Türkiye düşünülemez


BURSA (A.A) - Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Yaşar Karayel, Sivil anayasası olmayan bir Türkiye düşünülemez dedi.
     Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Meclisi Konferansına katılan AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Karayel, Türkiyede yapılan darbeleri konu alan konuşmasında, hiçbir kurum ve kuruluşun millet iradesinden üstün tutulmaması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin darbe sonrası hazırlanan anayasa ile yönetildiğine dikkati çeken Karayel, Sivil anayasa olmadan ülkenin geleceğini konuşmak doğru olmaz. Ülkemizin geleceğini, sağlam temeller üzerine kurarken, yola oradan çıkmak gerekir. Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok darbeye ev sahipliği yapmasına rağmen ülkemizin bu noktaya gelmesi hiç kolay olmadı. Hukuki olmayan yapılanmaların tamamının gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Demokratikleşme yolunda atılacak bu adımlar, ülkemizin geleceğine şekil verirken çok büyük önem arz eder diye konuştu.
     Sivil anayasası olmayan bir Türkiye düşünülemez diyen Karayel, şunları kaydetti:
     Darbe zihniyetiyle hazırlanan anayasanın bu ülkenin geleceğine faydası dokunmaz. Ülkemizde özellikle 60 döneminden sonra kanunlaştırılan ve vesayet rejimini çağrıştıran ne kadar madde varsa ortadan kaldırılmalıdır. Demokratik bir toplumun anayasasında bu maddelerin yeri olmaz. AK Parti hükümeti olarak hazırladığımız raporlar doğrultusunda önümüzdeki yıllarda bu maddeleri temizlemeyi hedefliyoruz. Bu ülkenin geleceği, sivil anayasada yatıyor. Darbeler, ülkede derin ekonomik yaralar açtı. 60 darbesini yapan kişilerin o dönemde edindikleri mal varlıkları, torunlarının torunlarına dahi yeter. AK Parti hükümeti olarak bunların araştırılması için meclise soru önergesi sunduk. Darbecileri milletimizle yüzleştirerek bir daha bu utancın yaşanmamasını arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı Karayel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER