Darende Kaymakamı Aktaştan TOKİ konutlarında oturanlara

Darende Kaymakamı Aktaştan TOKİ konutlarında oturanlara ziyaret -Aktaş: Vatandaşlarımızın yeni evlerinde yüzlerinin gülmesi hepimizi mutlu etti


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, ilçede yapılan sosyal konutlarda oturan ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret etti.
     Aktaş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ortak yürütülen proje kapsamında inşa edilen, bakıma muhtaçlarla engellilerin ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ikamet ettiği konutlarda ailelerin sorunlarını dinledi.
     SYDVnin verdiği kömürlerin kalorisi düşük olduğunu ifade eden aileler, bu kömürlerin apartmanların kalorifer sistemine uygun olmadığını belirterek, devletten bu konuda yardım beklediklerini söyledi.
     Bazı aileler de okula giden çocuklarına servis imkanı sunulmasını istedi. Kendileri için yeni bir yaşam oluşturan devlete minnet borçlu olduklarını belirten aileler, konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Kaymakam Aktaş, devletin gönderdiği kömürleri değiştirme şansları olmadığını ancak imkanları ölçüsünde bir miktar yakacak yardımında bulunabileceklerini dile getirdi.
     Aktaş, önümüzdeki yıl için kalorifer sistemine uygun ve daha yüksek kalorili kömür talebinde bulunacaklarını ifade ederek, Vatandaşlarımızın yeni evlerinde yüzlerinin gülmesi hepimizi mutlu etti. Birçoğu eski ve harap durumdaki evlerinden buradaki yuvalarına taşınarak yeni bir yaşama başladı. Bu konutlar, devletimizin büyüklüğü ve insanına değer vermesini yansıtan birer örnektir. 65 metrekare kullanım alanı olan, 2+1 diye tabir edilen konutlar vatandaşlarımız için güzel bir imkan diye konuştu.
     Devletin insanların ihtiyaçlarını yerine getirmek için var olduğunu vurgulayan Aktaş, Devlet insanlara hizmet etmek, sorunlarını çözmek için var. Devlet güçlü olursa insanına daha çok hizmet eder dedi.
     Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci ve SYDV Müdürü Alaaddin Ateşin de yer aldığı ziyaretlerde, Kaymakam Aktaş, ailelere bazı hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Darende Kaymakamı Aktaştan TOKİ konutlarında oturanlara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER