Darıcada, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliği

Darıcada, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliği


KOCAELİ (A.A) - Darıcada Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 16. günü Karslılar Derneği etkinliğiyle devam etti.
     Darıca sahilindeki amfi tiyatroda düzenlenen etkinlikte konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının Darıcada altı yıldır başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.
     Bu projenin, Darıca Belediyesi ile bölgedeki hemşehri derneklerinin emeğiyle hayata geçirilen örnek nitelikte olduğuna işaret eden Çakır, Bu muhteşem sahilde bu güzel programda aranızda olmanın heyecanını yaşıyorum dedi.
     Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan da ülkenin farklı illerinden göç ederek Kocaeliye yerleşen hemşehrilerin Darıca sahilinde dostane bir ortamda kültürlerini paylaştığını görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
     Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Karsın, güneşin ve kültürün ilk doğduğu şehir, şehitler, gaziler ve menkıbeler diyarı olduğunu, adına Türküler yazıldığını ifade ederek, kalesinden derin bir tarih ve kültür vadisinin kuş bakışı izlenebileceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından halk oyunları, dans ve çeşitli gösterilerle devam eden etkinlik, Azeri sanatçı Cavit Tebrizlinin de aralarında bulunduğu bazı sanatçıların verdiği konserle sona erdi.
    
     Muhabir: İsa Turhan / Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Darıcada, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER