Darp edilip otobüs durağına terk edilen

Darp edilip otobüs durağına terk edilen kadın davası -Konyada kaldırıldığı hastanede 43 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden kadının ölümüyle ilgili yargılanan arkadaşı hakkında adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası istendi


KONYA (A.A) - Konyada darp edildikten sonra otobüs durağına bırakılan, kaldırıldığı hastanede de hayatını kaybeden kadının ölümüyle ilgili yargılanan arkadaşı hakkında adam öldürme suçundan müebbet hapis istendi.
     Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanık Mustafa K. (35) ile taraf avukatları katıldı.
     Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını bu duruşmada verdi.
     Sanığın ilişkisi olan Meral Tahtanın evinde zaman zaman kaldığını belirten savcı, olay günü gece sanık Mustafa Knın, Meral Tahtanın çalıştığı restorana gittiğini ve buradaki çalışanlarla kavga ettiğini söyledi.
     Mustafa Knın alkol aldıktan sonra Tahtanın evine gittiğini belirten savcı, Daha sonra Meral Tahtanın eve gelmesiyle ikili arasında tartışma yaşandı. Darp edilmesi sonucu Tahtanın bilincinin kapandığını fark eden ve arkadaşlarından yardım isteyen Mustafa K, araçla anne ve babasının olduğu yere gitti dedi.
     Mustafa Knın burada kabul edilmeyince Tahtayı başka birinin evine götürdüğünü anlatan savcı, şunları kaydetti:
     Mustafa K, daha sonra polisle bağlantı kurarak Tahtanın bulunduğu yeri söyledi. Bilinci kapalı şekilde otobüs durağında bulunan ve hastaneye kaldırılan Tahta, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Otopside ölümün kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu gerçekleştiği belirlendi. Ayrıca otopside maktulün vücudundaki kırıklar ile diğer darp izleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.
     Savcı, toplanan delil ve bulgulara bakıldığında sanık Mustafa Knın olayı öldürme kastıyla gerçekleştirdiğini belirterek, sanığın adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
     Duruşma, taraf avukatlarının esas hakkında savunma hazırlamak için süre talep etmeleri üzerine ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Konyada kayıp başvurusunda bulunulan Meral Tahta, polis tarafından gözaltına alınan erkek arkadaşı Mustafa Knin (35) verdiği bilgiler doğrultusunda 19 Temmuz 2011de merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesinde bir otobüs durağında ağır yaralı bulunmuştu.
     Kaldırıldığı hastanede Meral Tahta, 43 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.
     Kayıp olduğu bildirilen kadının, bu süre içinde aç ve susuz bırakıldığı belirlenmişti. Mustafa K, 19 Temmuzda çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
     (BO-KYR)
<< Önceki Haber Darp edilip otobüs durağına terk edilen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER