Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına giriş sınavı

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına giriş sınavı


ERZURUM (A.A) - Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2 Haziranda yapacağı giriş sınavı için Erzurumda tanıtım toplantısı düzenledi.
     Darüşşafaka Eğitim Kurumlarından yapılan yazılı açıklamada, kurumun annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı öğrencilere orta okul 1. sınıftan itibaren parasız yatılı eğitim verdiği belirtildi.
     Sınavın 20 ilde yapılacağı ve farklı şehirlerden sınava katılacak öğrenci ve velilerin ulaşım giderlerinin kurum tarafından karşılanacağı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     "2012-2013 eğitim ve öğretim yılında Erzurumdan 9 öğrenci Darüşşafakada eğitimini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye genelinde 68 ilden 954 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. Geçen yıl yapılan tüzük değişikliği ile annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açan Darüşşafaka Cemiyeti, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor."
     Açıklamada, 2 Haziranda 20 ilde gerçekleşecek sınava katılacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, annesi veya babasının hayatta olmaması, ailesinin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması, 2002 sonrası doğmuş olması, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması ve yatılı okula kabulünde sağlık engelinin bulunmaması şartlarının arandığı bildirildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına giriş sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER