Demirkazıka avcı ilgisi

Demirkazıka avcı ilgisi -Zorlu parkurları ile yerli ve yabancı dağcıların tercihi olan 3 bin 500 metre yüksekliğe sahip Demirkazık Dağı, barındırdığı dağ keçileri ile avcıların da ilgisini çekiyor


NİĞDE (A.A) - Zorlu parkurları ile yerli ve yabancı dağcıların tercihi olan 3 bin 500 metre yüksekliğe sahip Aladağlar Milli Parkı sınırlarında yer alan Demirkazık Dağı barındırdığı dağ keçileri ile avcıların da ilgisini çekiyor.
     Çoğu kez zirvesinde mahsur kalan ve tırmanışta hayatını kaybeden dağcılarla gündeme gelen Demirkazık, dağ keçisi avlamak isteyen yerli ve yabancı avcıları da bölgeye çekiyor.
     Niğde Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Turgut Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çamardı ilçesinde 3 bin 500 metre yüksekliği olan Aladağlar Demirkazık zirvesinin dağcıların yanı sıra dağ keçisi avlamak isteyen yerli ve yabancı avcıların da gözde mekanı olduğunu söyledi.
     Demirkazık yaban hayatı sahasında bu yıl av turizmi kapsamında 17 yerli ve yabancı avcı kontenjanı bulunduğunu belirten Koçak, sezon yeni başlamasına rağmen 3ü yabancı toplam 6 avcının avlandığını, 11 avcının daha bölgeye geleceğini kaydetti.
     Dağ keçisi avlanma sezonunun 31 Martta sona ereceğini belirten Koçak, şunları söyledi:
     Yaklaşık 2 bin 200 metre yükseklikteki Elek Gölü civarında avlanan Bulgar avcı Bela Liptak, 110 santimetre uzunluğunda boynuzu olan bir dağ keçisi avladı. Avcılar için boynuz uzunluğu önemli. Maden Boğazı mevkisinde avlanan Zoltan Kıss ise boynuz uzunluğu 106 santimetre olan keçi vurdu. Yabancı avcılarımız arasında Meksikalı bir diplomat da bulunuyor.
     Koçak, avcıların 8 yaş üzerinde olan ve boynuz uzunluğu 100 santimetreyi aşan avladıkları her bir dağ keçisi için 5 bin 428 lira ödediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Demirkazıka avcı ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER