Denizlide Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi

Denizlide Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi açılacak


DENİZLİ (A.A) - Denizlide Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterecek Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) açılacak.
     AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, yaptığı yazılı açıklamada, 6320 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun kapsamında açılacak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterecek olan ŞÖNİMlerle ilgili gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtti.
     ŞÖNİMlerin şiddet mağduru olan kişilere yönelik hizmet sunacağını ifade eden Dalbudak, şunları kaydetti:
     Hizmetler, barınma yeri sağlanması, bakanlık bütçesinden karşılanmak üzere geçici maddi yardım, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, hayati tehlikenin bulunması durumunda koruma hizmeti, kreş yardımı, hukuki ve tıbbi destek, istihdama yönelik destek, çocuklara burs imkanı hizmetlerini kapsıyor. Sadece şiddet gören kişi değil, şiddet uygulayan kişi de rehabilite edilecek. Sunulan psikolojik destekle şiddet uygulayan ya da şiddet uygulama ihtimali bulunan kişi bu eğilimden vazgeçirilecek, topluma kazandırılacak. Şiddet mağdurlarının ŞÖNİMlerden hizmet alması için şahsi veya üçüncü şahısların başvurusu yeterli. Burada görevli tecrübeli personel, güvenli bir ortamda kendileri ile direkt görüşme yapacak, gerekli gördüğü takdirde kadın konukevine yerleştirecek, kadın konukevine yerleştirilmeleri noktasında uygun ortamın sağlanamaması durumunda ise ilk kabul birimine alınacak. Konukevi ve ŞÖNİMler işbirliği yaparak her şiddet mağduru için bir destek planı hazırlayarak kadın ve çocukları konukevinden ayrılsa bile bir yıl süre ile onları izleyecek, durumlarında değişiklik yoksa destek hizmetlerine devam edilecek.
     Projenin bütün illerde hayata geçmesinin yaklaşık iki yıl süreceğine işaret eden Dalbudak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile yaptığı görüşmeler sonucunda Denizlinin 14 pilot bölge arasına alınmasına karar verildiğini, 6 Aralıkta ortak açılış programı yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER