Denizlide acil anjiyo müdahale timi oluşturuldu

Denizlide acil anjiyo müdahale timi oluşturuldu -Dr. Öztürk: "Oluşturulan özel ekiple kalp krizi vakalarına müdahale oranı yüzde 5ten yüzde 85e çıktı"


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan acil anjiyo müdahale timiyle kalp krizi vakalarına müdahale oranın yüzde 5ten yüzde 85e çıktığını belirtildi.
     Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji birimi doktorlarınan Mehmet Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, mart ayında oluşturulan acil anjiyo müdahale ekibinin, 6 kişi ile 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirtti.
     Kalp krizlerinin çoğunun kalp kasına kan ve oksijen taşıyan damarlarda pıhtı oluşumu nedeniyle meydana geldiğine dikkat çeken Öztürk, şöyle dedi:
     "Kalp krizinin en tipik belirtisi göğüs ağrısıdır. Kalp krizi geçiren bir hastanın krizden sonraki 1 saat içinde yapılan koroner anjiyografi ve bunun sonucuna göre tıkanan damarının balon veya stentle açılması hastanın yaşamını kurtarır. Kalp krizi geçiren ya da yüksek riskli kabul edilen hastanın riskini azaltmak için yapılan işlemin ilk basamağı da anjiyodur. Mart ayında oluşturduğumuz müdahale ekibiyle kalp krizine acil anjiyo ile müdahale oranımız yüzde 5ten yüzde 85lere çıktı. Bu dönem içinde 245 hastaya koroner anjiyografi yapıldı. Bu hastalardan 80 kişiye balon ve stent yöntemiyle damar açıcı yöntem uygulandı. Bu 80 hastamızın da 25 tanesine kalp krizi geçirirken acil müdahale edildi.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Denizlide acil anjiyo müdahale timi oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER