Denizlide PTT çalışanları organ bağışı konusunda

Denizlide PTT çalışanları organ bağışı konusunda bilgilendirildi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi, PTT Müdürlüğünde çalışan personeli ve vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirdi.
     Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü arasında yürütülen çalışmalar sonucunda, 29 Kasım 2012 tarihinde PTT personelinin organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamak ve toplumda organ bağışı bilincinin yerleştirilmesi ile farkındalık oluşturmak için Organ Bağışına Destek Verilmesine İlişkin Protokol imzalanmıştı. Bu protokol çerçevesinde Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birimi tarafından Denizli PTT Müdürlüğünde 2013 yılının her ayın ilk cuma günü organ bağışı masaları kurarak personelin ve halkın bilinçlendirilmeye devam edildiği bildirildi.
     Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Deniz Bayrak, verilere göre dünyada ve Türkiyede organ bağışının yetersiz olduğunu, Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğünün yaptığı protokolün toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Denizlide PTT çalışanları organ bağışı konusunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER