Denizlide yaz Kuran kurslarına 25 bin

Denizlide yaz Kuran kurslarına 25 bin öğrencinin katılımı bekleniyor


DENİZLİ (A.A) - Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, yaz dönemi Kuran kurslarına 25 bin öğrencinin katılımını beklediklerini söyledi.
     Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sene il genelinde 16 bin çocuğun yaz Kuran kurslarına katıldığını, bu sene ise yaş sınırının kalkmasından dolayı bu sayının artacağını tahmin ettiklerini söyledi.
     Denizlide 18 Haziran Pazartesi günü başlayacak kurslarda 09.30-12.30 saatleri arasında ders verileceğini kaydeden Gürpınar, Pazartesi günü kurs kayıtlarının da alınacağını belirtti
     Yaz Kuran kurslarının iki ay devam edeceği belirten Gürpınar, şunları söyledi:
     Cami ve Kuran kursu personeli yıllık izinlerini kurslarda eğitim öğretime ara verildiği tarihlerde kullanacaklar. Bütün camilerimizde yaz Kuran kursu verilecek. Bütün personelimiz görevli. Bunun yanında Denizli il merkezinde 70 Kuran kursunda, il genelinde ise 150 Kuran kursunda aynı müfredatla dersler verilecek. Geçen yıl Denizli merkezde 7 bin, ilçelerde ise 9 bin çocuk yaz Kuran kurlarına katıldı. Bu sene yaş sınırı kalktığından dolayı yaz Kuran kurslarına devam edecek öğrenci sayısının merkezde 10 bini, ilçelerde ise 15 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Yaz Kuran kursları için 25 bin çocuğun katılımını bekliyoruz.
     Yaz Kuran kurslarının 17 Ağustosta sona ereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Medat Şenay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Denizlide yaz Kuran kurslarına 25 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER