Denizli, ihracatta tırmanışa geçti

Denizli, ihracatta tırmanışa geçti -DENİB Başkanı Kocasert: -DENİB üzerinden yılın ilk üç ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,83 artarak, 504 milyon 853 bin 405 dolara ulaştı


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, birlik üzerinden yılın ilk üç ayında yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,83 artarak, 504 milyon 853 bin 405 dolara ulaştığını söyledi.
     Kocasert, DENİBde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) verilerine göre, Türkiyenin ihracatının mart ayında yüzde 0,3 artışla 12,5 milyar dolara, ocak-mart döneminde ise yüzde 3,3lük artışla 36,5 milyar dolara ulaştığını hatırlattı.
     DENİB tarafından kayda alınan ihracatın ise mart ayında yüzde 7,4 artarak 169 milyon 381 dolara çıktığını ifade eden Kocasert, şöyle konuştu:
     DENİB üzerinden yılın ilk üç ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,83 artarak, 504 milyon 853 bin 405 dolara ulaştı. Denizli, en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında, ihracatını en fazla artıran ikinci il oldu. Denizli ihracatının Türkiye ihracatına göre daha parlak bir performans sağladığını görüyoruz. Bu, gurur verici bir gelişme.
     Türkiye ihracatından aldığımız pay artıyor. Diğer taraftan, Türkiyenin en fazla ihracat gerçekleştiren 8. ili olma konumunu koruyor.
    
     -2013 büyüme hedefimiz yüzde 4-
    
     Denizlinin ihracatında tekstil ve konfensiyonun önemli yer tuttuğunu anımsatan Kocasert, bir süredir sıkıntı yaşanan sektörde, geçen yıl başlayan yükseliş trendinin artarak devam ettiğine dikkati çekti.
     Türkiyenin geçen yılki büyüme oranının yüzde 2,2 olarak açıklandığını vurgulayan Kocasert, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Büyüme hedefimiz yüzde 3, revize edilmiş rakam yüzde 2,5. Bu, revize edilmiş oranın da altında bir rakam, lakin bizi karamsarlığa itmemesi gerekiyor çünkü en büyük pazarımız olan Avrupa Birliğindeki (AB) gelişmeler, daralma, yine yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmeler, büyüme hedefini düşürdü. Sevindirici gelişme, bu yüzde 2,2lik oranın çok önemli bir kısmının ihracattan kaynaklanıyor olması.
     2013 büyüme hedefimiz yüzde 4, bunun da en az yarısı, hatta yarısından biraz fazlasının ihracattan geleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
     Gecikmeli de olsa Standard&Poorsun Türkiyenin kredi notunu artırdığını hatırlatan Kocasert, yakın bir zamanda Moods tarafından da benzer bir artış yapılmasını beklediklerini söyledi.
     Kocasert, Türkiyenin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi kapsamında Denizli için öngörülen 10 milyarlık hedefi rahatlıkla tutturacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu /Senem Yazıcı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Denizli, ihracatta tırmanışa geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER