Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz

Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Üstel: Emzik kullanımı ve yatarak beslenme bebeklerde orta kulak iltihabını tetiklemektedir


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Melih Üstel, emzik kullanımı ve yatarak beslenmenin bebeklerde orta kulak iltihabını tetiklediğini bildirdi.
     Üstel, yaptığı yazılı açıklamada, orta kulak iltihabının östaki borusunun uygunsuz çalışmasına, adenoid denilen geniz etine, adenoitis, sinüsitis, tonsillit, farenjit gibi çok sık üst solunum yolları enfeksiyonları geçirilmesine neden olduğunu belirtti.
     Bağışıklık sisteminin yetersiz kaldığı durumlarda ise rahatsızlığın orta kulakta sıvı toplanması şeklinde ortaya çıktığına dikkati çeken Üstel, orta kulak iltihabını artıran risk faktörleri ile ilgili şunları kaydetti:
     Bebek ve çocuğun temizliğine önem verilmelidir. Hijyene dikkat edilmeyen durumlarda orta kulak iltihabı daha sık görülmektedir. Bu yüzden bulunduğu ortamın hijyenik olmasına özen gösterilmelidir. Bebek mutlaka en az 6 ay boyunca anne sütüyle beslenmelidir. Beslenme, yatarak değil, 45 derecelik açıyla ya da oturarak yapılmalıdır. Bebek ve çocukların kulağı kulak çöpüyle temizlenmemelidir.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER