Denizli Emniyet Müdürlüğü, Güven Timleri uygulaması

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Güven Timleri uygulaması başlattı


DENİZLİ (A.A) - Denizli Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü örnek alarak Güven Timleri uygulaması başlattı.
     Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, uygulamanın başlatılması dolayısı ile düzenlenen basın toplantısında, Denizlide asayişin sağlanması konusunda sistemli bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.
     Sayıca fazla olmamasına karşın, vatandaşların hırsızlık olaylarından rahatsızlıklarını dile getirdiklerini ifade eden Bulut, şunları kaydetti:
     Özellikle İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü performansa dayalı bir sistem olan ve güven timleri denen bir model vardı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bu noktada bize çok büyük desteği oldu. Müdür arkadaşlarımızın bir hafta İstanbulda bizzat olay yerinde sistemi izleme şansı oldu. Bütün bilgi ve dokümanları topladılar. Ve bu sistemi yaklaşık 1,5 ay çalışarak hazırladık. Yarın itibarıyla bu sistemi başlatıyoruz.
     Sistem dahilinde ekip sayılarını artıracaklarını dile getiren Bulut, şu an mevcut ekip sayısının 27 olduğunu, motorize, asayiş ve güven timleri ile birlikte bu sayıyı 61e çıkarttıklarını, şehir içinde devamlı 61 hareketli ekibin olacağını bildirdi.
     Bulut, suçun oluştuğu noktalarda, vatandaşın yoğun olduğu saatlerde güven timlerinin görev yapacaklarını söyledi.
     Bulut, ayrıca performansa dayalı bir puanlama sistemi getirdiklerini ve personelin bu sisteme göre değerlendirileceği bilgisini de verdi.
     Denizlinin en kalabalık bölgelerinden Bayramyeri Meydanında ellerine aldıkları eşofman, eşarp gibi malzemeleri vatandaşa satmaya çalışan, ayakkabı boyacılığı yapan polis ekipleri, uygulamayı basın mensuplarına tanıttı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Denizli Emniyet Müdürlüğü, Güven Timleri uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER