Deprem Haritası Bursa Büyükşehir Belediyesinin verileriyle

Deprem Haritası Bursa Büyükşehir Belediyesinin verileriyle şekillenecek


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zemin sınıflama ve sismik ölçümlerin, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolle başlatılan Risk yönetim esaslarının belirlenmesi projesine önemli bir katkı sağlayacağı bildirildi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, JICA ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol sayesinde pilot il seçilen Bursada Risk yönetim esaslarının belirlenmesi projesi başlatıldı.
     JICAdan 6 Japon uzman ve Başbakanlık Afet Yönetim Merkezi görevlileri proje kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Japon uzmanlara, Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulama Şube Müdürlüğü Zemin Birimi ile TÜBİTAK arasında gerçekleştirilen Bursa İli İçin Zemin Sınıflaması ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi ile daha önce yapılan Bursa İli İçin Olasılıksal Sismik Tehlike Analizi Uygulaması Örneği ve Bursa İli Güzelyalı Beldesi İçin Tekil Mikrotremor Ölçümüne Dayanan Sismik Mikrobölgeleme Uygulaması çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı.
     Japon uzmanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zemin sınıflama ve sismik ölçümlerin kendileri için önemli bir veri tabanı oluşturacağını belirtti.
     Risk değerlendirme çalışmaları ile başlayacak olan Risk Yönetim Çalışmalarının, öncelikle depreme yönelik jeofizik, sismik, jeolojik veriler ve diğer oluşabilecek sel, çığ, heyelan ve yangın gibi benzeri afetlere yönelik somut veriler toplanarak kılavuz ilkeler belirlenmesiyle devam edeceği vurgulandı. Bu verilerle Bursanın afete yönelik durumunun belirleneceği, ardından risk azaltma planlarının oluşturulacağı belirtildi.
     Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulama Şube Müdürlüğü Zemin Birimi ile AFAD ve JICA ortaklığında yapılacak projenin 3 yılda tamamlanmasının planladığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Umut Özgan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Deprem Haritası Bursa Büyükşehir Belediyesinin verileriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER