Depremde çektiği 20 bin kare fotoğrafla

Depremde çektiği 20 bin kare fotoğrafla acılara tanıklık etti -Gazeteci Mehmet Gıdıman, 12 Kasım 1999 Düzce depreminde çektiği 20 bin kare fotoğrafı arşivleyerek o günkü acılara tanıklık ediyor -Gazeteci Gıdıman: -Depremle alakalı 2


DÜZCE (A.A) - Ömer Ürer - Gazeteci Mehmet Gıdıman, 12 Kasım 1999 Düzce depreminde çektiği 20 bin kare fotoğrafı arşivleyerek o günkü acılara tanıklık ediyor.
     Gıdıman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depreme kent merkezinde habere giderken yakalandığını belirterek, depremin hemen ardından Allaha yalvararak evine koştuğunda evlerinin yıkılmadığını gördüğünü söyledi.
     O anda eve giden yolun, Hayatının en uzun yolu olduğunu anlatan Gıdıman, bitmek bilmeyen bir korku ve endişeyle gittikçe uzayan bir yol olduğunu kaydetti.
     Sadece deprem anının değil depremden sonraki insan psikolojisinin de insan sağlığında ciddi yıkımlara neden olduğunu vurgulayan Gıdıman, Deprem oldu bitti binalar tekrar yapıldı fakat o anı yaşayanlar, depremin ardından sağlıklı olmayan barakalarda yaşayan insanlar, günümüzde sağlık problemleriyle boğuşuyor dedi.
    
     -Elimden makinemi hiç düşürmedim
    
     Gıdıman, meslek hayatı boyunca 200 bin kare negatif fotoğraf arşivi biriktirdiğini dile getirerek, deprem kargaşasını, kurtarma çalışmalarını ve yıkılan bina enkazlarını fotoğraflayarak önemli bir arşiv oluşturduğunu kaydetti.
     Depremle ilgili 20 bini aşkın fotoğraf arşivinin bulunduğunu vurgulayan Gıdıman, bunların hepsinin bilgi ve belge niteliğinde olduğunu bildirdi.
     Gıdıman, depremde bir çok olaya canlı olarak tanıklık ettiğini anlatarak, O zaman insanların acılarına tanıklık etmek, onlara yardımcı olmaya çalışmak mutluluk veriyordu. Uyumadan geçen birçok gecemizde elimden makinemi hiç düşürmedim. Çadır kentte çamurun içinde yaşam mücadelesi vermeye çalışan birçok vatandaşın haberini yapıp yardımcı olmaya çalışmak bana bu gün, ne güzel yapmışım dedirtiyor şeklinde konuştu.
     Fotoğraf arşivine çocukları gibi baktığını vurgulayan Gıdıman, Hedefimde bir kitap yapmak var. Birikimlerimi hem paylaşmak hemde arşivlerimi insanlara göstermek istiyorum. Bu arşivimi bir kitaplaştırabilirsem rahat öleceğim ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Depremde çektiği 20 bin kare fotoğrafla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER