Göçük altından kolu kesilerek çıktı, hayata

Göçük altından kolu kesilerek çıktı, hayata 4 elle sarıldı -1999 Düzce depreminde 10 saat göçük altında kalan Yaşar Mısır, bir kolunu kaybetmesine rağmen mobilyacılık mesleğini sürdürüyor -Mobilya ustası Mısır: O an oradan kurtulma


DÜZCE (A.A) - Ömer Ürer - Merkez üssü Düzcenin Kaynaşlı ilçesi olan 12 Kasım 1999 Düzce depreminde 10 saat göçük altında kalan ve tek kolu kesilerek kurtarılan mobilya ustası Yaşar Mısır, tek koluyla mesleğini sürdürüyor.
     Mısır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolunu kaybettiğine asla üzülmediğini belirterek, sadece hayatta kaldığı için sevindiğini anlattı.
     Depremin 19.00 sıralarında meydana geldiğini ve ekiplerin kendisini sabaha karşı enkaz altından çıkarttığını dile getiren Mısır, Dışarıdan yaşayan var mı- sesi duyduğumda ses verdim. Daha sonra çalışmalar başladı yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından bana ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki doktor kolumun tamamen sıkıştığını ve kesilmeden asla bulunduğum yerden çıkamayacağımı söyledi. Bende kolumu kesin beni buradan çıkarın dedim. Çünkü o an oradan kurtulmam gerekiyordu. Kolumun kesileceğine üzülmedim, aksine sevindim şeklinde konuştu.
     Ekiplerin kendisine ulaşana kadar geçen 10 saati büyük bir acıyla geçirdiğini ifade eden Mısır, kendisine ulaşılmadan önce etrafında kolunu kesecek bir şey bulması halinde kendisinin bunu yapacağını anlattı.
     Mısır, kurtarma ekibindeki doktorun kolunu keserken kendisinin de el fenerini tutarak ona yardımcı olduğunu belirterek, enkaz altından çıkartıldıktan sonra bir ay boyunca hastanede tedavi gördüğünü kaydetti.
    
     -Hayata küsmemek lazım
    
     Hastaneden çıktığında eksik kolu nedeniyle ağır psikolojik sorunlar yaşadığını anlatan Mısır, kendisini işine vererek bu psikolojiden kurtulduğunu bildirdi.
     Mısır, insanın hayatının değişmesine hemen alışamadığını vurgulayarak, Ama ben o dönemi kısa sürede atlattım. Şu anda bana göre sağlam bir insandan hiçbir farkım yok. Normal hayatta diğer insanlar ne yapıyorlarsa bende öyle yaşıyorum dedi.
     Depremin ardından hayatında büyük değişiklikler olduğunu belirten Mısır, Benim depremden sonra hayatım değişti. Mesela deprem öncesi evli değildim. Çoluk çocuk sahibi insan oldum. Hayatım şimdi daha düzenli. Allahın takdiri, hayata küsmemek lazım. Bende öyle yaptım. Hayata daha da sıkı sarıldım ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Göçük altından kolu kesilerek çıktı, hayata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER