Derbent Göletinin çevresine bisiklet ve yürüyüş

Derbent Göletinin çevresine bisiklet ve yürüyüş yolları


KONYA (A.A) - Derbent ilçesindeki Dereağzı Göletinin çevresine bisiklet ve yürüyüş yolları yapılması için proje çalışması başlatıldığı bildirildi.
     Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Aladağ manzaralı göletin çevresinde bir park düzenlemesi yaptıklarını belirterek, "Derbent, yazın Karadeniz, kışın da Uludağ manzaralarına benzer doğal güzelliklere sahip. Bu doğal güzelliklerden ilçemize dışarıdan gelen insanlar ve burada yaşayan vatandaşlarımızın istifade etmesi için birtakım çalışmalar içerisindeyiz" dedi.
     Dereağzı Göleti çevresindeki çalışmaların, bahar dönemi ile birlikte hız kazandığını kaydeden Acar, "Şu ana kadar 100-150 bin liralık harcama yaptık. Önümüzdeki zamanda burada belki de trilyonlara varan harcamalar yapılacak. İleride bir yaya köprüsü yaptık. Yürüyüş yolları yapılıyor. Ayrıca bir proje hazırlığı içerisindeyiz. Göletin etrafını tamamen çeviren bisiklet ve yürüyüş yolları yapılması için çalışmalar yürütüyoruz. Burada 6-7 kilometrelik bir bisiklet yolu yapılmasını öngörüyoruz. Göletin içerisinde mevcut olan balıkların populasyonunun artırılarak, olta avcılığının bu bölgede yaygınlaştırılması da projelerimizden bir tanesi. Kamelyaların yanı sıra, çocuklar için oyun parkları ve süs havuzları yapıyoruz. İnsanların yaz döneminde hoşça vakit geçirebileceği, piknik yapabileceği, doğal güzellikleri izleyebileceği bir mekan hazırlıyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar / Ayşenur Sağlam
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Derbent Göletinin çevresine bisiklet ve yürüyüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER