Derbi maçtan notlar

Derbi maçtan notlar -Siyah-beyazlılar, bu sezon 4. kez cezası nedeniyle Fiyapı İnönü Stadında kadın ve çocuk taraftarların karşısına çıktı -Lig tarihinde Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini ilk kez sadece kadın ve çocuk taraftarlar


İSTANBUL (A.A) - Beşiktaş, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubundaki Fenerbahçe derbisiyle bu sezon 4. kez Fiyapı İnönü Stadında cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarların karşısına çıktı.
     Galatasaray ile oynadığı Şampiyonluk Grubu maçında çıkan olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlıların, Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçı bu nedenle sadece kadın ve çocuk taraftarlar izleyebildi.
     Beşiktaş, bu sezon daha önce Ziraat Türkiye Kupasındaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile Spor Toto Süper Ligdeki Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarını cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar karşısında oynamıştı. Bu 3 karşılaşmada Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, ligde Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor karşılaşmalarını ise kaybetmişti.
     Lig tarihinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki bir derbi maçı ilk kez sadece kadın ve çocuk taraftarlar izledi.
     Daha önce iki takım arasında oynanan derbi maçlarda iki takım da birbirleriyle cezaları nedeniyle sadece kadın ve çocuklara karşı oynamamıştı.
    
     -Kadın ve çocuklar yalnız bırakmadı-
    
     Beşiktaşı, Fenerbahçe derbisinde kadın ve çocuk taraftarları yalnız bırakmadı.
     Tribünlerde yer alan 20 bini aşkın kadın ve çocuk taraftar, derbi maçta takımlarına destek verdi.
    
     -Rüştünün yerine Cenk-
    
     Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadında oynanan maçtan sonra sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç ceza verilen Rüştü Reçber, Fiyapı İnönü Stadındaki maçta takımdaki yerini alamadı.
     Rüştünün yerine kaleyi Cenk Gönen korudu. Hafta içinde boyun spazmı geçiren genç kaleci, yoğun bir tedavinin ardından takımdaki yerini aldı.
    
     -Almeidanın cezası bitti-
    
     Beşiktaşta 3 maçlık cezası biten Hugo Almeida, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini aldı.
     Spor Toto Süper Ligin son haftasında Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören Almeida, takımının Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubundaki ilk 3 maçında forma giyememişti.
     Almeida, Edunun yerine forvette görev aldı.
    
     -Geçen maçtan 2 değişiklik var-
    
     Beşiktaşta teknik direktör Tayfur Havutçu, Fenerbahçe ile Kadıköyde yapılan maçın kadrosundan sadece 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.
     Cezalı Rüştünün yerine Cenk oynarken, Edunun yerine de Almeida forma giydi. Diğer 9 futbolcu ise Kadıköyde ilk 11de sahaya çıkan isimlerden oluştu.
     Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Ersan Gülüm, Filip Holosko ve Edu yer aldı.
    
     -Beşiktaştan Fenerbahçeye dostluk yemeği-
    
     Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyelerine bir dostluk yemeği verdi.
     Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi siyah-beyazlı yöneticiler, sarı-lacivertli yöneticileri Swissotel Bosphorustaki yemekte ağırladı.
     Başkan Fikret Orman, yemekte Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemire bir plaket verdi.
     Başkan Orman ve başkan vekili Özdemir, karşılaşmayı protokol tribününde birlikte izledi.
    
     -Tekerlekli sandalye basketbol takımına alkış-
    
     Karşılaşma öncesinde Willi Brinckmann Kupasını kazanan Tekerlekli Basketbol Takımı oyuncu ve teknik heyeti statta şampiyonluk turu attı.
     Kadın ve çocuk taraftarlar, tribünleri kupalarıyla dolaşan oyunculara sevgi gösterilerinde bulundu.
     (BÜL-TAŞ-KAF)
<< Önceki Haber Derbi maçtan notlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER