Dernekler yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Dernekler yönetmeliğinde değişiklik yapıldı


BARTIN (A.A) - Bartın İl Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş, dernekler yönetmeliğinde bazı değişikliklerin yapıldığını bildirdi.
     Altuntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Ocak tarihi itibarıyla yürürlüğe giren yönetmelikle, dernek yönetim kurulu ve üyeleri için yenilikler getirildiğini belirtti.
     Yapılan değişiklikle, genel kurul toplantıları sonunda, genel kurul sonuç bildiriminin elektronik ortamda gönderilmesinin yeterli olacağını, halen dernekler tarafından tutulması zorunlu olan defterlerden alındı belgesi, kayıt defteri, demirbaş defteri ve envanter defterinin tutulma zorunluluğu ve büyük defterin onaylatılması zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Altuntaş, şöyle konuştu:
     İl Dernekler Müdürlüğünde tutulan Tasdik Defteri kaldırılarak, bu defterin elektronik ortamda tutulmasına imkan sağlanmıştır. Yönetmelik değişikliği ile dernek yönetim kurulu asil üyelerine yetki belgesi olmadan gelir tahsil edebilme imkanı sağlanmıştır. Lokal açma ve işletme ruhsatı iptal edilen derneklerin, bir yıl geçtikten sonra tekrar lokal açma ve işletme ruhsatı almak üzere müracaat etmelerine imkan sağlanmıştır. Dernek kütük dosyaları oluşturulurken, dosya üzerine derneğin kütük numarasının yazılması zorunluluğu getirilmiştir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Dernekler yönetmeliğinde değişiklik yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER