Dersten çıkıp kitap okumaya koştular

Dersten çıkıp kitap okumaya koştular -Muğlada eğitim gören öğrenciler öğle arası tatilini Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen okuma etkinliğine katılarak değerlendirdi


MUĞLA (A.A) - 49. Kütüphaneler Haftası, Muğlada düzenlenen kitap okuma etkinliğiyle kutlandı.
     Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi bahçesinde düzenlenen kitap okuma etkinliğine okullarının öğle arası tatilini değerlendirmek isteyen öğrenciler ilgi gösterdi.
     Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler, hafta nedeniyle çeşitli etkinliklerle insanları okumaya teşvik ettiklerini, bugün de kitap okuma etkinliği düzenlediklerini söyledi.
     Kitap okuma etkinliğine özellikle öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Güler, Etkinlik sonunda tüm katılımcılara kitap hediye edeceğiz. Amacımız insanlara okuma alışkanlığı kazandırarak kitap okumaya dikkati çekmek dedi.
    
     -Çocuğuma oyuncak değil kitap aldım-
    
     Kitap okuma şenliğine eşi ve 5 yaşındaki çocuğuyla katılan İdil Arıkan, Etkinliği duyunca eşim ve çocuğumu alarak katılmaya karar verdim. Kızım da okumayı bu yıl öğrendi. Güzel bir etkinlik. Biz kızımıza küçüklüğünden beri oyuncak yerine kitap almayı tercih ettik. Kızımız da bu yüzden kitap okumayı çok seviyor. Umarım herkes hayatında böyle bir yol seçer diye konuştu.
     3. sınıf öğrencisi Nehir Usta ise kitap okumayı çok sevdiğini ve yılda 24 kitap okuduğunu ifade etti.
     Muğla Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Ayşe Akkır ise arkadaşlarıyla öğle arası tatilinde etkinliğe katıldığını, kitap okumayı çok sevdiğini belirtti.
     Öte yandan etkinliğe öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dersten çıkıp kitap okumaya koştular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER