Devletle halk arasında köprü oldular

Devletle halk arasında köprü oldular -Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Toplum Destekli Polislik Şubesi, devletle halk arasına sevgi köprüsü kurdu -Terör nedeniyle köylerinden göç eden ailelerin evlerine misafir olan p


VAN (A.A) - Levent Harman - Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şubesi, yürüttüğü çalışmalarla kısa sürede Van halkının sevgisini kazandı.
     Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polis ile halk arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, toplumdaki problemlerin altında yatan nedenleri bulmaya çalışarak suç ile etkin mücadele sağlamak ve sosyal alandaki yaşam kalitesini artırmak amacıyla 81 ilde kurulan TDP şube müdürlükleri, geliştirdikleri projelerle insanlara devletin şefkat elini ve güler yüzünü gösteriyor.
     Vanda 6 yıl önce kurulan ve 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından ağır hasar gören binalarından taşınarak prefabrike bir yapıda çalışmalarını yürüten 22 kişilik TDP ekibi, kapılarını AAya açtı.
     Sabah saatlerinde bir araya geldikleri şube müdürlüğünde gün içerisinde yapacakları ziyaretler ve yürütecekleri faaliyetlerle ilgili toplantı yapan TDP ekibi, daha sonra sorumluluk alanlarına dağılıyor.
     Özellikle terör nedeniyle köylerinden göç eden ailelerin yaşadığı mahallelerde büyük bir özveriyle çalışma yapan ekip, evlere misafir oluyor.
     Vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm yolu arayan ve çocuklarının eğitiminden sağlığına, ailenin birçok gereksinimiyle ilgilenen polisler, Türkçe bilmeyen vatandaşlarla da Kürtçe bilen meslektaşlarının tercümanlığında iletişim kuruyor.
     Görmeye alışık olmadıkları misafirlerine kimi zaman bir bardak çay kimi zaman da yemek ikramında bulunan aileler, devletin sıcaklığını kendilerine hissettiren polislere, evlerinin kapılarını ve gönüllerini açıyor.
    
     -Kadın polisler, tandırda ekmek pişirmeyi öğreniyor-
    
     Çocukların ve kadınların ilgisiyle karşılaşan TDPnin kadın polisleri ise mahalle ziyaretleri sırasında tandır evinde ekmek pişiren kadınlarla sohbet ederek, ekmek yapmanın püf noktalarını öğreniyor.
     Ziyaretlerinden tebessümle ayrılan polisler, okullarda da öğrencilerle buluşarak çeşitli oyunlar oynuyor.
     Yaz döneminde Van Gölü sahilinde piknik yaptıkları öğrencilerle kış mevsiminde dersliklerinde ve etkinlik salonlarında vakit geçiren polisler, başarılı öğrencileri ödüllendirmeyi de ihmal etmiyor.
     Kreşlerdeki çocuklardan üniversite öğrencilerine kadar her yaş grubuyla yakından ilgilenen polisler, hem derslerinde hem de farklı etkinliklerde başarılı olan 75 öğrenciye ağabeylik ve ablalık yapıyor.
    
     -Konteyner kent ziyaretleri-
    
     Kurdukları iletişim sayesinde çaldıkları her kapı yüzlerine açılan, verdikleri her selam tebessümle alınan polisler, Vandaki depremlerden sonra oluşturulan konteyner kentlerde yaşayan depremzedeleri de ziyaret ederek sorunlarını dinliyor.
     Polisler, konteyner kentte futbol oynadıkları çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleyerek, halen konteynerlerde yaşayan ailelerin de sorunlarını dinliyor.
     Kent esnafını ziyaret etmeyi aksatmadan yerine getiren polisler, taziyesi olan vatandaşların acılarına, katıldıkları düğün ve nişan törenlerinde de çiftlerin sevinçlerine ortak oluyor.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Devletle halk arasında köprü oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER