Sağlık çalışanlarına işaret dili kursu

Sağlık çalışanlarına işaret dili kursu -Rize Kamu Hastaneleri Birliğince işitme engellilerin sağlık hizmetlerinde karşılaştığı sorunları en aza indirmek amacıyla 40 sağlık çalışanına işaret dili kursu verilmeye başlandı (Fot


RİZE (A.A) - Rize Kamu Hastaneleri Birliğince, işitme engellilerin sağlık hizmetlerinde karşılaştığı sorunları en aza indirmek amacıyla 40 sağlık çalışanına işaret dili kursu verilmeye başlandı.
     Hastaneye gelen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim sıkıntılarının çözülmesi amacıyla başlatılan kursa, tıbbı sekreterler, hemşireler, ve hekimlerden oluşan 40 sağlık çalışanı katılıyor.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sümbül, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     İşitme sorunu bulunan hastalara ve hasta yakınlarımıza yönelik hastahanede, işaret dili kursları vermeye başladıklarını ifade eden Sümbül, şunları söyledi:
     Bu kurslar belli seanslarda devam etmektedir. Bir kursumuz 4 ay boyunca devam etmektedir. Bu kursu bitiren arkadaşlarımız hastanemize gelen işitme engelli hastalarımızı rahatlıkla karşılayabilecek. Onlarla iletişim kurabilecek. Önceliği tıbbı sekreterlere, hemşirelere ve hekim camiasında gönüllü olanlara veriyoruz. Kursa başladıktan sonra şunu gördük ki talep çok fazla. Fırsat buldukça bundan sonraki seanslarda sayıyı artıracağız. Bir yıl boyunca bu eğitimleri devam ettireceğiz.
     İşaret Dili Öğretmeni Nurcan Yanar ise 6 yıldan beri bu mesleği yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
     Kurs vermeye başlayınca bazı işaretler yapıyordum. Derse katılan arkadaşlar anlamıyorlardı. Zamanla her kelimenin bir işareti olduğunu öğrendiler. Bunu yaptıktan sonra derse katılan arkadaşlar kendilerini ifade etmeye başladı. Kursumuz 120 saat sürecek ve mayıs ayında bitecek. Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Bir işitme engelli ile karşılaştıklarında problemleri en aza indirecek seviye kadar işaret dili öğrenecekler.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarına işaret dili kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER