Devrekanideki 2 işletmeye Hastalıktan Ari İşletme

Devrekanideki 2 işletmeye Hastalıktan Ari İşletme Belgesi


KASTAMONU (A.A) - Devrekani ilçesinde bulunan Gökkale Tarım ve Hayvancılık ile Anadolu Tarım ve Hayvancılık işletmeleri Hastalıktan Ari İşletme Belgesi aldı.
     Tarım İl Müdürü Osman Yaman, Anadolu Tarım ve Hayvancılık A.Şyi ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2012 yılı içerisinde yapılan kontrollerde Gökkale Tarım ve Hayvancılık ile Anadolu Tarım ve Hayvancılık A.Şnin Hastalıktan Ari İşletme Belgesi almaya hak kazandığını söyledi.
     Onaylı çiftlik sütü belgesine de sahip olan bu işletmelerin, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine süt ihraç edebileceklerini ifade eden Yaman, Hastalıktan Ari İşletme Belgesi Türkiyede sayılı firmalarda var. Batı Karadenizde ise sadece Kastamonuda yer alan iki firmamızda mevcut. Bu bizlere mutluluk veriyor dedi.
     Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Celal Civcioğlu da hedeflerinin, Kastamonunun hayvancılık, süt ve süt üretimi konusunda zirvede yer almasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, Bu hedefe ulaşmak adına bu belge önemli bir gösterge. Tesis 2 bin 230 büyük baş hayvanı barındırabilecek kapasitede diye konuştu.
     Gökkale Tarım ve Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan ise bulundukları her sektörde en iyisini yapmaya çalıştıklarını altını çizerek, nitelikli süt üretimine ve bölgeye katma değer kazandıran yatırımları sürdüreceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Devrekanideki 2 işletmeye Hastalıktan Ari İşletme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER