Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Coşkun:

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Coşkun: Yabancıları tekrar ülkemize ve ilçemize kazandırmak için daha iyi şartlarda yaşayabileceği alanları ve imkanları sağlamalıyız


AYDIN (A.A) - Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, ilçedeki yabancıların daha iyi şartlarda yaşayabileceği alanları ve imkanları sağlamak zorunda olduklarını belirtti.
     Coşkun, AA muhabirine, Didimdeki emlak satışları ve ilçede yaşayan yabancı vatandaşların durumuyla ilgili bilgiler verdi.
     Didimdeki emlak satışlarının devam ettiğini ancak geçmişteki canlılığın olmadığını belirten Coşkun, yabancılara konut satışının azaldığını anlattı.
     İlçede yaşayan yabancıların sayısında ciddi derecede azalmanın olduğunu ifade eden Coşkun, Didimde bugüne kadar 14 bin yabancı aileye mülk satıldığını bildirdi.
     Coşkun, ilçede yaşayan yabancıların ilçeyi terk ettiğini, bunun da birçok nedeninin olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:
     Bu sebeplerin başında, bölgemizde yaşanan esnaflardaki Türklere ayrı fiyat, yabancılara ayrı fiyat uygulaması, bunun dışında birinci sınıf sağlık hizmetinin olmaması ve güvenlik nedenleridir. İlçemizde hırsızlık olaylarının artması, ilçemizde yaşayan yabancıları da tedirgin etmiştir. Bu yaşanan rahatsızlıklardan dolayı da yabancılar ilçemizi ve ülkemizi yavaş yavaş terk etmektedirler. Didim olarak yabancıları yeniden kazanabilmek için, Didim Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ticaret Odasının bu konuyla ilgili esnafları denetleyip, iki fiyat uygulamasının önüne geçmelidir. İlçemizde kurum ve kuruluşlar diyalog sağlayarak sıkıntıları birebir paylaşıp, bu sorunların giderilmesiyle ilgili çalışmaların ön plana çıkması gerekir diye düşünüyorum. Daha sonrada yabancıları tekrar ülkemize ve ilçemize kazandırmak için daha iyi şartlarda yaşayabileceği alanları ve imkanları sağlamalıyız. Tüm bunlar gerçekleştiği anda ilçemizdeki yabancı canlılığının tekrar eskisi gibi olacağını düşünüyorum.
    
     Muhabir: Bahri Aşık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Coşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER