DİKAda Teknik Destek Programı başvuruları sona

DİKAda Teknik Destek Programı başvuruları sona eriyor


SİİRT (A.A) - Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının hizmet kalite ve kapasitelerini artırmak amacıyla verdiği teknik destek programına başvuruların yıl sonunda sona ereceği belirtildi.
     DİKA Siirt Yatırım Destek Ofisinden yapılan açıklamada, 2010 yılından beri bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına teknik destek sağlandığı bildirildi.
     Teknik Destek Programının yerel yönetimlerin bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalarını kapsadığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Bu kapsamda ajansımız kurum ve kuruluşların ihtiyaç duyulabilecek eğitim, danışmanlık, program ve proje hazırlığı, geçici uzman görevlendirme ile lobi faaliyetleri ve uluslar arası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere destek vermektedir. Siirt ajansımızın teknik destek programlarından en üst düzeyde faydalanmıştır. 2010 yılında 10 ve 2011 yılında 17 kurum ve kuruluş Teknik Destek almıştır. 2012 yılında ise teknik destek başvuruları 31.12.2012 tarihine kadar devam edecek olup, şu ana kadar 7 kuruma teknik destek verilmiştir.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DİKAda Teknik Destek Programı başvuruları sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER