DİKAdan şirket projesine 294 bin lira

DİKAdan şirket projesine 294 bin lira destek


SİİRT (A.A) - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Sektörel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında, Siirtte faaliyet gösteren Aydoğdu Alüminyum Şirketince hazırlanan Artan Üretim Teknolojisi ve İhracat Kapasitesi ile Aydoğdu Alüminyumun Rekabet Edilebilirliğinin Artması projesine 294 bin lira destek sundu.
     Ajanstan yapılan açıklamada, şirketin 2008den bu yana 25 çalışanıyla, 21 ürün çeşidi üzerinde üretim yaptığını, ürettiği ürünler bazında bölgede rakipsiz olan firmanın hazırladığı projeyle 11 yeni ürün çeşidiyle üretim yaparak piyasadaki gücünü artırmasının amaçlandığı bildirildi.
     Proje kapsamında alınacak torna tezgahlarıyla üretim kapasitesinde yüzde 35 artış sağlanmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Proje kapsamında alınan 5 torna tezgahı sayesinde bilgisayar kontrollü üretim gerçekleştirerek iş gücü verimliliği ve cirosunda yüzde 60 artış sağlandı. Genişleyen makine parkuruna ve kurumsal kapasiteye paralel olarak 11 kişilik istihdam sağlandı. Amaçlanan, uluslararası standartlarda üretilecek ürünlerin Suriye, İran ve Azerbaycana ihracatının yapılması, böylece ihracat kapasitesinin artırılmasıdır. Bayilik sistemiyle çalışmayan şirket, ürünlerinin ülke genelinde satışı için 6 bayilik vermektedir. Proje bütçesi toplam 588 bin lira olan şirket, ajanstan aldığı 294 bin lira destek ile projesini hayata geçirerek sektöründe rakipsiz olduğunu ve bölgedeki gücünü perçinlemiştir.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DİKAdan şirket projesine 294 bin lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER