Dikkat, sahnede polis var

Dikkat, sahnede polis var -Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarının senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı "Palavra-Kadavra" adlı tiyatro oyununda, "Recep İvedik", "Polat Alemdar" karakterleri ve "oğ


SİVAS (A.A) - Önder Felek/Serhat Zafer - Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli 12 polis polis memurunun rol aldığı "Palavra-Kadavra" adlı tiyatro oyununda mizahi dille terörün gerçek yüzü ortaya konuyor.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün eğitim faaliyetleri kapsamında, terörün gerçek yüzünü anlatmak için çeşitli birimlerde görev yapan 12 polis memurunun yer aldığı tiyatro topluluğu oluşturuldu.
     Topluluk ilk olarak, senaryosunu, düzenlemesini ve yönetmenliğini polis memuru Gökhan Özderin yaptığı "Palavra-Kadavra" adlı oyunu Sivasta ve ilçelerinde sahnelemeye başladı. Oyun, polis memuru ve okumak için gittiği kentte kandırılarak terör örgütünün tuzağına düşen terörist kardeşinin hayatını anlatıyor. Oyunda görev alan polis memurları birbirinden farklı karakterlere bürünerek yeteneklerini sergiliyor.
     Yaklaşık 1,5 saat süren 2 perdelik oyunda, "Recep İvedik", "Polat Alemdar" karakterleri ve "oğlum bak git" diyaloğuyla terörün gerçek yüzü mizahi bir dille sahneleniyor.
     Oyun için özel izinle bıyık ve sakal bırakan polis memurları, amatör ruhla profesyonel bir performans ortaya koyuyor. Polislerin makyajlarını ise oyunda yer alan polis memuru Betül Arklan yapıyor. Teknik ekip sorumluluğunu Halil Durdu Alcanın yaptığı oyunun ışık, ses ve yayın ekibinde de polis çocukları görev alıyor.
     Yaklaşık 3 aylık çalışmanın ardından 19 Nisanda ilk kez Suşehri ilçesinde sahnelenen oyun, bugüne kadar Sivas ve ilçelerinde 18 kez seyirciyle buluştu ve yaklaşık 7 bin kişi tarafından izlendi.
    
     -"Takım ruhuyla çalışıyorlar"-
    
     Oyunun senaristi ve yönetmeni polis memuru Gökhan Özder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün gerçek yüzünü gençlere göstermek için oyunu hazırladıklarını, 29 Mayısa kadar Sivas ve ilçelerinde seyirci karşısına çıkacaklarını söyledi.
     Oyunda görev alan 12 polis memurunun çoğunun ilk kez tiyatroyla tanıştığını ifade eden Özder, "Polis arkadaşlarımız güzel bir takım ruhuyla çalışıyor" dedi.
     Daha önce amatör olarak tiyatroyla uğraştığını aktaran Özder, oyunu izleyenlerden olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.
     Oyunda iki oğlundan biri polis, diğeri de terörist olan babayı canlandıran polis memuru Fatih Dinler ise oyunda hem trajik hem komik ögeler bulunduğunu dile getirdi.
     Bu şekilde oyunun izlenebilirliğini artırmaya çalıştıklarını anlatan Dinler, "Derin kardeşlik mesajları veren oyunu, komedi unsurlarıyla daha izlenebilir hale getirmeye çalıştık. Güzel bir oyun çıkardığımızı düşünüyoruz. Amatör ruhla profesyonel bir çalışma ortaya çıkarmaya çalıştık" diye konuştu.
     Polis memuru Hakan Ergün de oyunla terör örgütlerinin gençleri nasıl tuzağa düşürdüğünü anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
     Oyunda mesajları mizahi bir dille verdiklerini dile getiren Ergün, oyunu çok sayıda lise ve üniversite öğrencisinin izlediğini bildirdi.
     Ergün, oyunu talep olması durumunda Sivas dışında da sahneleyebileceklerini kaydetti.
     Polis memuru Yusuf Yazkı ise oyunda canlandırdığı terörist karakterine izlediği dizilerle hazırlandığını belirterek, eğlenceli bir oyunla terörün insanları nasıl tuzağa düşürdüğünü anlattıklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Dikkat, sahnede polis var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER