Dilek kaydırağı, Sevgililer Günü için hazırlandı

Dilek kaydırağı, Sevgililer Günü için hazırlandı -Urartu medeniyeti döneminde tanrılara adanan kurbanların kesildiği, günümüzde ise evlenmek isteyen kızların dilek tutarak kaydığı Van Kalesindeki Analı-Kız Kanalı, Rölöve ve Anıtlar Bö


VAN (A.A) - Urartu medeniyeti döneminde tanrılara adanan kurbanların kesildiği, günümüzde ise evlenmek isteyen kızların dilek tutarak kaydığı Van Kalesindeki Analı-Kız Kanalı, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğünce Sevgililer Günü için hazırlandı.
     14 Şubat Sevgililer Gününe sayılı günler kala, Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü tarafından Van Kalesinde bulunan ve dilek kaydırağı olarak da bilinen Analı-Kız Kanalında çalışma başlatıldı.
     Urartular döneminde tanrılara adanan kurbanların kesildiği, günümüzde ise evlenmek isteyen kızların perşembe günleri, O yanım keçe, bu yanım keçe, elime helal süt emmiş biri geçe tekerlemesi eşliğinde kaydığı Analı-Kız Kanalı, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayramın yaptığı çalışmayla Sevgililer Gününe hazır hale getirildi.
     Karabayram, Analı-Kız Kanalında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte asırlardır var olan bir geleneği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, yaptıkları çalışmayla insanların ilgisini dilek kaydırağına çekeceklerine inandığını söyledi.
     Kaydırağın bulunduğu alanın temizletilerek kullanıma hazır hale getirildiğini anlatan Karabayram, Bu yıl Sevgililer Günü perşembe gününe denk geldiği için bizim açımızdan daha büyük anlam taşıyor. Çünkü perşembe günleri buraya gelen bekar kızların, dilek tutup burada kaydıktan sonra dileklerinin kabul olacağına inanılıyordu. Bu amaçla biz de 14 Şubatta buraya meşaleler bırakarak kaydırağın içini ve etrafını sevginin ifadesi olan güllerle donatacağız. Bu özel günde tüm sevdalıları, küskünleri, içinde az da olsa sevgi barındıran herkesi buraya bekliyoruz.
     Karabayram açıklamasının ardından dilek tutup içine kırmızı ve beyaz gül bıraktığı kanalda kayarak tüm sevgilileri Vana davet etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar - Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Dilek kaydırağı, Sevgililer Günü için hazırlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER