Dinarda Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi

Dinarda Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dinar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.
     Dinar Kaymakamı Avni Kula, başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya komisyon üyeleri katıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, programdaki konuşmasında, toplantıda yaygın eğitim kurumları yönetmeliğinin 58. maddesi çerçevesinde halk eğitimi faaliyetlerinin bir yıllık çalışmasının planlanacağını belirtti.
     Halk eğitimin çok geniş alana hitap ettiğini bildiren Tahtaoğlu, şunları kaydetti:
     Bugün bünyesinde okul öncesi, açık öğretim, mesleki teknik kurslar, sosyal kültürel kurs ve faaliyetler, okuma yazma kursları, eğitsel faaliyetler, eğitsel etkinlikleriyle çok geniş bir alana hitap edilmektedir. 2011-2012 eğitim öğretim yılında örgün eğitimde yani ilköğretim ve ortaöğretimde bulunan bin 500ün üzerinde öğrencimize sınavlara hazırlık kursları açılmıştır. Halk Eğitim Merkezimizin okullarımızda açtığı bu kursların sonucunda örgün eğitimde başarı grafiği yükselmiştir. İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz bu kurslarla beraber toplamda 207 kurs açmış olup bu kurslara 3 bin 337 kursiyerimiz başvurmuştur.
     Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Sağlam da 2011-2012 yılında açılması planlanan kurslar hakkında da kurula bilgi verdi.
    
     Muhabir: Eser Devran Çekinir / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dinarda Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER