DİSİAD heyeti, Bakan Ergünü ziyaret etti

DİSİAD heyeti, Bakan Ergünü ziyaret etti (Fotoğraflı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünü ziyaret etti.
     DİSİADdan yapılan açıklamada, DİSİAD üyesi olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, yönetim kurulu üyeleri ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç ve OSB Müdürü Mehmet Özelden oluşan heyetin, Bakan Nihat Ergünü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüğü belirtildi.
     Heyetin; ziyaret amacını, bölgenin sorun ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini belirterek, Bakan Ergünden destek talebinde bulunduğu kaydedildi.
     Bakan Ergünün de Diyarbakırın ilk kez bu kadar ısrarlı ve kararlı bir duruş sergileyerek, sanayileşme yönünde talepte bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri dile getirdiği aktarıldı:
     Bu durum bizim de daha hassas davranmamızı sağlayacaktır. Bakanlık olarak elimizden geldiğince sorunları çözmeye gayret ediyoruz. OSBlerin tümünün sorunlarını çözdük. Bakanlığımıza bağlı tek sorunlu OSB, Diyarbakır OSB kaldı. Bunu da en kısa sürede çözeceğiz. Diyarbakır OSB sorunlarının çözümü için de gerekli tüm desteklerimizi seferber edeceğiz. Bunun için Diyarbakır OSBye ait tüm plan ve programların elimizde olması lazım. Bunlar elimize ulaşır ulaşmaz gerekli tüm çalışmaları tamamlayarak yıl sonuna kadar ek OSBnin de devreye alınarak yatırımcıların hizmetine sunulur duruma kavuşturulmasını sağlayacağız. Diğer ihtisas organize sanayi bölgeleri için de elimizden geldiğince destek olacağız. İmar planını bakanlığımıza ulaşınca hemen onaylanacak. İlave 15 bin dönüm arazi tahsisi yapılacak. Bağlantı yolları tamamlanacak. Tüm diğer eksiklikler de 2012 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.
     Baysal da görüşmenin ardından, Bakan Ergünün heyeti büyük bir ilgi ve dikkatle dinlediğini, görüş ve önerilerinin ilgili bürokratlarca not alındığını kaydetti.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DİSİAD heyeti, Bakan Ergünü ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER