DİSİAD, maden sektörünün sorunlarını masaya yatıracak

DİSİAD, maden sektörünün sorunlarını masaya yatıracak

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, 20 Şubat'ta maden sektöründe söz sahibi olan sivil toplum kuruluşları ile ekonomi yazarlarını buluşturacakları bir panel düzenleyeceklerini söyledi. Baysal, panel vesilesiyle UNESCO yolundaki Diyarbakır surlarının da tanıtımını yapacaklarını belirtti.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal ile derneğin yüksek istişare kurulu üyeleri, düzenleyecekleri maden paneliyle ilgili basına bilgi verdi. Yenişehir ilçesindeki bir restoranda açıklama yapan Baysal, 20 Şubat günü 'Diyarbakır Maden Paneli' gerçekleştireceklerini, farklı kesimlerden misafirlerin geleceğini kaydetti. Baysal, "Bölgedeki maden sektörünü hareketlendirmek ve içinde bulunduğu koşullar itibariyle yeni yatırımcılar çekmek için böyle bir organizasyon üstlendik. Gelen konuklarla birlikte şehrin tanıtımına da vurgu yapacağız." dedi.

Panele ekonomi yazarları ile maden sektöründe söz sahibi sivil toplum kuruluşlarının katılacağını anlatan Baysal, "Panele İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği, TÜMMER ile devlet ayağında Enerji Bakanlığı ve MTA yetkilileri katılacak ve oturumlar düzenlenecek. Panelimiz maden sektörünün istediği yeri bulmasına katkı yapacaktır." şeklinde konuştu. Panelin Diyarbakır'ın tanıtımına da katkı yapacağını anlatan Baysal, "2015 Hazarin ayında UNESCO yolunda önemli bir karar olacak. Bunun için dışarıdan gelecek uluslararası katılımcılarla birlikte surları göstermek ve farklılık oluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

DİSİAD Yüksek İstişare Başkanı ve TÜMMER Başkanı Raif Türk ise geçen yıl madencilik açısından çok üzücü bir yıl olduğunu ve sektörde yüzlerce şehit verildiğini belirtti. Mermer sektörünün genel madencilikten biraz farklı olduğunu belirten Türk, şunları söyledi: "Mermer bir krom ve bakır gibi değil. Biraz modayla ilgili. Konfeksiyonda nasıl bir moda varsa mermer de öyle. Zaman zaman öne geçerseniz zaman zaman da en önce görünen mermer çeşitleri bakarsınız geriye düşer. Diyarbakır bu konuda 5 yıl öncesini yaşamıyor maalesef. Yeni arama ve çalışmalar gerekiyor. Önemli bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum." CİHAN
<< Önceki Haber DİSİAD, maden sektörünün sorunlarını masaya yatıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER