Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Manisada

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Manisada -Bakan Davutoğlu, Yiğitbaş Veli Hazretleri ve Saruhan Bey türbeleri ile Muradiye ve Sultan camilerini gezdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


MANİSA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Manisada Yiğitbaş Veli Hazretleri ve Saruhan Bey türbeleri ile Muradiye ve Sultan camilerini ziyaret etti.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Manisaya gelen Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Ahmet Şemsettin Marmaravi Yiğitbaş Veli Hazretleri Türbesi ve Camii, Saruhan Bey Türbesi ile Muradiye ve Sultan camilerini gezdi.
     Davutoğluna, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Müftüsü Sinan Cihan ve partililer eşlik etti.
     Muradiye Camisinin yanındaki parkta oturan vatandaşlarla sohbet eden Davutoğlu, Saruhan Bey Türbesini ziyareti sırasında bir grup gencin Bakan buraya yumruk havaya tezahüratı üzerine yanlarına gitti. Gençlerle fotoğraf çektiren Davutoğlu, kaleye geçen bir çocuğa penaltı atışı yaptı.
     Bakan Davutoğlu, gezisi sırasında mesir macunu satan bir iş yerine de girdi. İş yeri sahibinin Mesir macunu size iyi gelmez, uykusuzluk yapıyor demesi üzerine Davutoğlu, Ben de daha az uyuyarak daha fazla ayakta kalmak istiyorum yanıtını verdi.
    
     -Manisa Valiliği ziyareti-
    
     Daha sonra Manisa Valiliğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, Manisanın İstiklal Savaşının öncülüğünü yapan illerden biri olduğunu belirterek, Yiğitbaş Veli Hazretleri Türbesini ziyaretle Manisadaki turumuza başladık. Gezdiğimiz güzergahlarda tarihin izlerini gördük. Bu tarihin silinmemesi boynumuzun borcu. Elimizde ne kaldıysa onu en ufak taşına kadar korumak görevimizdir diye konuştu.
     Manisanın tarım ve sanayisi ile de Türkiyenin kalkınmasına büyük katkı sağladığını anlatan Davutoğlu, Bu şehir Anadolunun ilk kavşak noktasından Akdenize ulaşan bir ilimiz. Her zaman Manisanın hizmetindeyiz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Manisada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER