Divriğiden kısa kısa

Divriğiden kısa kısa -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk Divriğide yol çalışmalarını inceledi


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Divriğide yol çalışmalarını inceledi.
     Divriği-Arapgir yolu üzerinde karayolları şantiyesini ziyaret eden Soluk, bölgede uzun zamandır zor koşullar altında çalışıldığını ifade ederek, yakın zamanda bu yolun bitmesiyle Divriğinin büyük ivme kazanacağını söyledi.
     Çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğini belirten Soluk, şunları kaydetti:
     "Divriği çıkmaz sokak diye bir unvana sahipti. Tahmin ediyorum ki yaklaşık 1 yıl sonra bu unvanı kaybedecek. Kangal-Divriği yol çalışmaları 2014 yılında tamamlanacak. Ayrıca bizim Karayün-Celalli-Sincan-Karabel üzerinden Divriği bağlantımız var. O çalışmalarımız da devam ediyor. Tahmin ediyoruz ki 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Ayrıca Sivas-Hafik-Zara-Bolucan-Divriği üzerinde de Karabel bölgesinde bir tünel çalışması var. Bu tünel çalışması ile artık 4-5 yoldan gidilip gelinebilecek. Dolayısıyla ecdadın yapmış olduğu tarihi mirasa, gerek yerli gerek yurt dışından gelecek turistleri ulaştırmış olacağız."
     Raybüs konusunda da altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Soluk, "Tecer varyantıyla ilk etabı tamamlamış bulunmaktayız. Raybüsle ilgili imalatlar yapılıp testleri bittiğinde Sayın Başbakanımızın ve Bakanımızın katkılarıyla Divriğinin demiryolu ulaşımını da 5 saatten 2 saat civarına düşürmüş olacağız" dedi.
     Soluka, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı Hakan Gök ve Karayolları 16. Bölge Müdürü Murat Elbir de eşlik etti.
    
     -Hakim ve savcılardan ziyaret
    
     Sivas Adliyesi hakim ve savcıları ile ailelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik grup, Divriğide tarihi alanları ziyaret etti. Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını ziyaret eden grup üyelerine, cami imamlarından Nail Ayan ziyaretçilere eser hakkında bilgi verdi.
     Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydının öncülüğünde ilçeye gelen grup, daha sonra tarihi Ayan Ağa Konağını ve Cürek yerleşkesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Divriğiden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER