Diyaliz hastasının imdadına paletli ambulans yetişti

Diyaliz hastasının imdadına paletli ambulans yetişti -Bingöl merkeze bağlı Yukarı Akpınar köyündeki diyaliz hastası kadın, 112 kar paletli ambulans ve Özel İdare Müdürlüğü işbirliğiyle hastaneye yetiştirildi (Fotoğraflı-Görüntü


BİNGÖL (A.A) - Bingölde kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan diyaliz hastası, 112 acil kar paletli ambulans ve köy hizmetlerinin işbirliği ile hastaneye yetiştirildi.
     Merkeze bağlı Yukarı Akpınar köyünde yaşayan ve haftada 3 kez diyalize girmesi gereken Kübra Bozan (50), kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyde mahsur kaldı. Köylülerin haber vermesi üzerine Bingöl 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne ait kar paletli ambulans ile İl Özel İdare Sekreterliğine ait bir greyder hastayı almak için merkeze 7 kilometre mesafedeki köye hareket etti.
     Kar kalınlığının 70 santimetreyi aştığı köy yolunda, bazen greyder yolu açarak öne geçti, bazen de paletli ambulans karın üzerinde gitmeye çalıştı. Kısa sürede köye ulaşan kurtarma ekipleri, hastayı kar paletli ambulansla ana yola, buradan da başka bir ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezine ulaştırırken, greyder ise köy yolunu tekrar ulaşıma açtı.
     Diyaliz hastası Kübra Bozanın yakınları, hastanın haftada 3 kez diyalize girmesi gerektiğini ifade ederek, kar kış dinlemeden köye gelen 112 acil ve özel idare yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyaliz hastasının imdadına paletli ambulans yetişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER