Diyarbakırda Anadolu Basketbol Turu

Diyarbakırda Anadolu Basketbol Turu -12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Şenbayrak: -Basketbol Diyarbakırda yükselen spor dalı olarak göze çarpıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) Projesi kapsamındaki Anadolu Basketbol Turu Diyarbakırda çalışmalarına başladı.
     TBFnin, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okullarının Türkiye Direktörü Samer Şenbayrak, Amerikalı antrenörler Chris Dial ve Brittany Fowler ile Anadolu Efes Altyapı Antrenörü Cenk Yıldırım, Ziya Gökalp Spor Salonunda öğrencilere basketbol eğitimi verdi.
     Etkinlikte konuşan Şenbayrak, Basketbol federasyonu olarak yıllardır Diyarbakırda çok önemli projelere imza attıkların belirterek, Basketbol Diyarbakırda yükselen bir spor dalı olarak göze çarpıyor dedi.
     Amaçlarının bölgeden milli takıma ve önemli kulüplere oyuncu yetiştirmek olduğunu ifade eden Şenbayrak, şöyle konuştu:
     Diyarbakır gerçekten çok güzel bir şehir. Basketbol okullarıyla alt yapı ve bayan basketbol takımları faaliyetlerinde her geçen gün artış gözleniyor. Basketbol sporunun takım sporu olması, birleştiriciliği, kardeşliği, paylaşmayı sporcularımıza aşılıyor olması Diyarbakır için önemli. Federasyon olarak Diyarbakıra çok ciddi yatırımlar yapacağız. Diyarbakırın en kısa zamanda 2. Lig hatta 1. Ligde temsil edilmesini arzuluyoruz. Amacımız bölgeden milli takıma ve önemli kulüp takımlarına oyuncu yetiştirmek.
     Diyarbakıra Türkiyenin büyük takımlarının getirtmek istediklerinin altını çizen Şenbayrak, Gençlik Spor Bakanlığı Diyarbakıra bir takım tesis yatırımları yapıyor. Bu yatırımların bitmesiyle biz de federasyon olarak Fenerbahçe, Galatasaray gibi basketbolumuzun büyük takımlarını buraya getirteceğiz. Bu vesileyle daha çok gencimizi basketbol sporuyla tanıştırmayı hedefliyoruz dedi.
    
     -Bölgede çok yetenekli çocuklar var-
    
     ABDli antrenör Chris Dial ise Diyarbakırda çok yetenekli çocukların bulunduğunu, bunların milli takıma kazandırılabilineceğini vurgulayarak, antrenmanlarına ciddi bir şekilde devam etmeleri durumunda Amerika Ulusal Basketbol Liginde (NBA) oynayacak çocukların olduğuna dikkat çekti.
     12 yaşındaki Zeynep Erol da 12 dev adam Diyarbakır okullarında oynadığını belirterek, ABDden gelen antrenörlerin kendilerine yardımcı olduğunu, en büyük hedefinin milli takımda oynamak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan - Yusuf Atlıhan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırda Anadolu Basketbol Turu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER