Diyarbakırda Süs Bitkileri Sektörü ve Geleceği

Diyarbakırda Süs Bitkileri Sektörü ve Geleceği paneli


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda Süs bitkileri sektörü ve geleceği paneli düzenlendi.
     Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi C Salonunda gerçekleştirilen panelde, süs bitkileri sektörünün mevcut durumu ele alındı.
     Panelde konuşan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Murat Ermeydan, süs bitkileri sektöründe sosyal projelere ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, Diyarbakır gül şehri diyorsunuz. Birlikte proje geliştirip kendi gülümüzü üretelim. Adına da Diyarbakır diyelim. Bu konuda her türlü ekonomik desteği vermeye hazırız dedi.
     Panelde peyzaj mimarisi hakkında bilgi veren Peyzaj Mühendisi Selahattin Şahin de peyzaj mühendislerinin çalışma ortamının tabiat olduğunu ifade ederek, amaçlarının çevreyi yaşanabilir bir hale getirmek olduğunu söyledi.
     Çevre Mühendisi Abdurrahman Kırıkçı ise geçmişte peyzaj sektörünün daha çok bir ihtişam vesilesi olan köşkler ve saraylarda kullanıldığını anlatarak, Artık halkın üzerindeki betonarme yapım baskısı nedeniyle sektör de kendini göstermeye başladı diye konuştu.
     Kırıkçı, süs bitkileri sektörünün Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaklaşık 20 yıldır var olduğunu sözlerine ekledi.
     Panelde Peyzaj Mühendisi Birdem Kaya da bir konuşma yaptı. DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da panelin bir bölümünü izledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Süs Bitkileri Sektörü ve Geleceği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER