Sorgun MYO öğrencileri Erdoğan Akdağ

Sorgun MYO öğrencileri Erdoğan Akdağ Yerleşkesinde eğitim görecek


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, gelecek eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak Sorgun Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerin okulun inşaatı tamamlanıncaya kadar Erdoğan Akdağ Yerleşkesinde eğitim göreceklerini bildirdi.
     Uçar, yaptığı açıklamada, Sorgun MYOnun Bozok Üniversitesi ile birlikte kurulan ilk meslek yüksekokullarından biri olduğunu, ancak inşaatı devam ettiği için öğrenci alınamadığını söyledi.
     Sorgun ilçesinin Yozgatın en büyük ilçesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tamer Uçar, "Bu sebeple ilçemize bir yüksekokulun eğitim ve öğretime başlaması için biz de gerekli çalışmaları başlatarak, binayla ilgili ihale hazırlıkları yaptık ve bu yıl teslim alacağız. Okula daha erken öğrenci alabilmek için daha önce YÖK tarafından açılması onaylanan bölümlerden Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinin öğretim görevlisi ihtiyacını tamamladık. Bu yıl inşallah ilk öğrencilerimiz alacağız" diye konuştu.
     Alınacak öğrencilerin Sorgun MYO binası inşaatı tamamlanıncaya kadar merkez Erdoğan Akdağ Yerleşkesinde bulunan İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde eğitim göreceğini ifade eden Uçar, şunları kaydetti:
     "Sorgunda meslek yüksekokulumuzun tüm ihtiyaçları tamamlanıncaya kadar bu şekilde eğitim öğretime devam edeceğiz. Daha sonra bina ve her türlü ihtiyaçlar tamamlandıktan sonra öğrencilerimiz Sorgun ilçesine giderek eğitim öğretimlerine devam etmiş olacaklar. Daha önce başka ilçelerde yaşadığımız bir takım sorunlar vardı, onlardan da ders aldık. Öğrencilerimiz, bizlere ailelerin emaneti dolayısıyla eksiği olan, sıkıntısı olan ilçelere öğrenci göndermemiz mümkün değil. Her şeyin tamam olduğuna kanaat getirinceye kadar öğrencilerimizi ilçelere göndermeme gibi yönetim olarak böyle bir kararımız var. Ümit ediyoruz ki en kısa zamanda bütün eksiklikler tamamlanır öğrencilerimiz de eğitim öğretimlerine Sorgun ilçemizde başlarlar."
     Zaman zaman ilçelerdeki meslek yüksekokullarıyla ilgili üniversite yönetimi dışında bir takım açıklamalar yapıldığına değinen Uçar, "Yapılan açıklamalarda üniversitemizle alakası olmayan şeyler söyleniyor. Üniversitemizde yetkililerin bilgisi ve yetkililerin ağzından çıkmayan haberlere de itibar edilmemesini kamuoyundan rica ediyoruz. İlçelerdeki meslek yüksekokullarında yaşanan sıkıntıların muhatabı Bozok Üniversitesidir. Biz meslek yüksekokullarımızda her hangi bir sıkıntı yaşanmamasını istiyoruz o yüzden bu konuda hassas davranıyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgun MYO öğrencileri Erdoğan Akdağ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER