Diyarbakırda Alevi konferansı başladı

Diyarbakırda Alevi konferansı başladı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda çeşitli ülkelerden katılımlarla Alevi konferansı başladı.
     Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen 2 gün sürecek Alevi Konferansına Demokratik Alevi Federasyonu, Özgür Demokratik Alevi Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şubesi, BDP milletvekilleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmada, bu topraklarda yaşayan halkların birbirine düşman edilmeye çalışıldığını söyleyerek, Mezopotamyada inançlarımız kardeştir, birbirlerine karşı ve düşman değildir. Gelin bir olalım. Umuyorum ki bu konferans Alevi, Sünni, Yezidi tüm halkların birliğine dayanak olsun dedi.
     Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise, Kürtler ve Alevilerin hiçbir zaman bu ülkenin eşit ve asli yurttaşları olarak görülmediğini ve yıllarca korku politikaları temelinde Kürt, kızılbaş, komünist, kadın, düşman, iç mihrak olarak görüldüklerini ileri sürerek, Her zaman bunlara karşı kırmızı alarm seviyesinde olunmuştur. Devlet aklında; Kürt ve Alevi tehlikeli, hem Kürt hem Alevi ise çok daha tehlikeli olarak görülmüştür ifadelerini kullandı.
     Konferansta daha daha sonra Alevi dedeler Hasan Kılavuz, Hüseyin Metin ve Zeynel Batar dua ederek, Yas ve acı görmeyesiniz bu hızır ayında. Biz yürekten sesleniyoruz. Bu topraklarda annelerin gözyaşı dökülmesin, çocuklarımız anasız babasız öksüz kalmasın. 2013 yılı barış yılı olsun. Dil ve söz bizden nefes hazreti pirden olsun diye konuştular.
     Alevi konferansı yarın da devam edecek.
    
     Muhabir: Aziz Aslan - Ahmet Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Alevi konferansı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER