Diyarbakırda dolandırıcılık

Diyarbakırda dolandırıcılık -Kendilerini DÜ Döner Sermaye Müdürü olarak tanıtarak 260 bin avro haksız kazanç elde eden zanlılara yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 3ü tutuklandı -Paranın teslim edildiği belirlenen O.İ. ha


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda kendilerini Dicle Üniversitesi (DÜ) Döner Sermaye Müdürü olarak tanıtarak 260 bin avro haksız kazanç elde eden zanlılara yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 3ü tutuklandı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, DÜ Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğünü arayan ve Sağlık Bakanlığı müfettişi olduğunu söyleyen zanlı, iki ödeme talimatı örneği temin etti. Daha sonra bir döviz bürosunu arayarak kendisini DÜ Döner Sermaye Müdürü H.Y olarak tanıtan zanlı, icra işlemleri için dövize ihtiyaçları olduğunu söyledi.
     Zanlı, bir bankanın yönlendirmesiyle aradığını belirterek, döviz bürosu yetkilileriyle 620 bin lira karşılığında 260 bin avro için anlaşma sağladı.
     DÜ Döner Sermaye Saymanlığının hesabından söz konusu döviz bürosunun hesabına 620 bin liralık EFT yapıldıktan sonra bankayı arayan Döner Sermaye Müdürü H.Ynin, böyle bir talimatları olmadığını dile getirerek, paranın hesaba geri yatırılmasını istemesiyle dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.
     Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 260 bin avroyu aldıktan sonra döviz bürosundan ayrılırken kullandıkları aracın tespit edilmesinin ardından zanlıların kimliklerine ulaşıldı.
     Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 4 kişiden M.U, M.B. ve H.A. sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
     Zanlıların 260 bin avroyu teslim ettikleri belirlenen ve İstanbulda hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan suz örgütünün lideri O.İ hakkında da tutuklama kararı çıkartıldı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Diyarbakırda dolandırıcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER