Diyarbakırda suç örgütüne yönelik operasyon

Diyarbakırda suç örgütüne yönelik operasyon -Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda 6 kişi gözaltına alındı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir suç örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, 6 kişi gözaltına alındı.
     Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince silahlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, yaralama, ihaleye fesat karıştırma, tefecilik gibi suçları işledikleri tespit edilen çeteye yönelik Ökçe kod adıyla operasyon düzenlendiği kaydedildi.
     Daha önce organize suç örgütü mensuplarına yönelik ara yakalama yapılarak 26 kişinin tutuklandığı anımsatılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Bu çalışmaların devamında, 25 Mart günü başlayan operasyon kapsamında 5 kişi gözaltına alınmış olup şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalar neticesinde; 4 silah, 1 kuru sıkı tabanca, 50 adet ses ve gaz fişeği, 10 şarjör, 104 dolu fişek, 13 tapu, 4 kilo esrar ele geçirilmiştir. Aynı soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştırılması, A.Ç. isimli şahsın tehdit edilmesi ve bu kişiye ait araca suç örgütü tarafından zorla el konularak yağmalanması olayının faillerinden birisi olan şüpheli Z.U. da 26 Mart günü ilimizde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yakalanmış ve toplam gözaltına alınan kişi sayısı 32 olmuştur. Organize suç örgütüne yönelik başlatılan operasyon kapsamında arama, takip ve yakalama çalışmaları devam etmektedir.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER