Diyarbakırda yaralı kurtarma tatbikatı

Diyarbakırda yaralı kurtarma tatbikatı -İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekiplerince, bir alışveriş merkezinde yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda, bir alışveriş merkezinde yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliğine bağlı 20 kişilik ekip, Bağlar ilçesindeki Ninova Alışveriş Merkezinde, yangında yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatta, 4 katlı alışveriş merkezinin önüne branda çekildi. Ekipler, çekilen halatlarla yaralıları alışveriş merkezinin son katından indirdi.
     Tatbikatta, alışveriş merkezinden indirilen yaralılara sağlık ekiplerince müdahale edildi. Çevredeki vatandaşların ilgiyle izlediği tatbikatta, bir yaralı da dördüncü kattan brandaya atladı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Soner Tüter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deprem Haftası nedeniyle 1-7 Mart tarihleri arasında okullar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitim çalışması yaptıklarını belirterek, Bugün de yüksek katlarda mahsur kalan yaralılarla ilgili ekiplerimiz tatbikat yaptı. Amacımız halkı bilinçlendirmek ve personelin eğitimlerini tazelemektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Veysel Narlayan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda yaralı kurtarma tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER