Diyarbakırdaki cinsel taciz iddiası

Diyarbakırdaki cinsel taciz iddiası -Bazı kadın kuruluşlarının üyeleri, ortaokul öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmeni protesto etti


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda bazı kadın kuruluşlarının üyeleri, ortaokul öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmeni protesto etti.
     Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, KESK ve Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi üyelerinin bulunduğu grup, Yenişehir ilçesindeki Sümer Parkta bir araya geldi.
     Sloganlar atarak Ofis Semtindeki AZC Plazaya kadar yürüyen grup adına konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Fatma Gülçiçek, polisin suçüstü yakaladığı şüphelinin sorgusunda suçunu itiraf ettiğini, kendisini dindar nitelendirdiğini ve toplumsal dokuya zarar vermek adına dini kullandığını öne sürdü.
     "23 Nisanda gerçekleşen bu olaya polis tanık olmasaydı, diğer binlerce tecavüz vakası gibi bu vaka da öğrenilemeyecekti" diyen Gülçiçek, şunları söyledi:
     "Sayısını bilmediğimiz çocuklar ve kadınlar bu vakaları sistematik şekilde yaşıyor ve kimseye anlatmıyor. Sadece yaşadığımız bu coğrafyada değil, Türkiyenin her yerinde, dünyanın her ülkesinde tecavüzcüler elini kolunu sallaya sallaya gezmektedir. Siirtte 4 öğrenci, Mardinde N.Ç, Sakaryada Ö.Ç, Hindistanda toplu tecavüze uğrayan kadınlar ve çocuklar tecavüz kültürünün sadece görünür mağdurlarıdır.
     Tecavüz kültürünün bir diğer mağduru eş ve çocukların uğradığı tahribatların giderilmesi için tüm kurumları ve toplumu duyarlı olmaya çağırıyoruz."
     Gülçiçek, kadınlara seslenerek, "Nerede olursak olalım, tanık olduğumuz tecavüzlere karşı sessiz kalmak, insanlığa karşı hesap veremeyeceğimiz sonuçları doğuracaktır. Tecavüzleri teşhir edelim. Bizler tecavüzleri her yerde teşhir edeceğiz. Kentimizde şiddete, tacize ve tecavüze uğrayan kadınların değil, tecavüzcü erkeklerin fotoğraflarını taşıyacağız" ifadesini kullandı.
     Tutuklanan şüphelinin fotoğraflarını yakan grup, daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki cinsel taciz iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER