Diyarbakırdaki helikopter kazası

Diyarbakırdaki helikopter kazası -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: Kalkışta kuyruk tarafı bir tele takılıyor ve tel kopunca dönerek yere düşerken kapının açılması sonucu bir askerimiz şehit oluyor (Fotoğraflı-G


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakırdaki helikopter kazası ile ilgili, Kalkışta kuyruk tarafı bir tele takılıyor ve tel kopunca dönerek yere düşerken kapının açılması sonucu bir askerimiz şehit oldu dedi.
     Bakan Eker beraberinde Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile Lice ilçesi Abalı Karakolunda acil iniş yaparken meydana gelen helikopter kazasında yaralanan 8 askerden 4ünün tedavi gördüğü DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servise gelerek kazada yaralanan askerlerle ilgili bilgi aldı.
     Bakan Eker, hastaneden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterin havalandıktan sonra kuyruk tarafının tele takılması sonucu acil iniş yaparken düştüğünü belirterek, kazada bir askerin şehit olduğunu farklı rütbelerde 8 askerin de yaralandığını söyledi.
     Yaralıların tedavilerinin sürdüğünü ve durumlarının iyi olduğunu ifade eden Eker, Bazı yaralıların da ayakta tedavisi yapılmış. Birçoğunda kırıklar var. Ancak hayati tehlikeleri yok. Maalesef bir şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Teknik değil denilen bir kaza. Kalkışta kuyruk tarafı bir tele takılıyor ve tel kopunca dönerek yere düşerken kapının açılması sonucu bir askerimiz şehit oluyor diye konuştu.
     Öte yandan, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, helikopter kazasında yaralanan askerlerden 4ünün tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesine gelerek, yaralıların durumları ile ilgili bilgi aldı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan- Ümit Özdal- Şaban Yılmaz- İsmail Ersan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki helikopter kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER