Diyarbakır Adliyesindeki bariyerler kaldırıldı

Diyarbakır Adliyesindeki bariyerler kaldırıldı -Adliyenin etrafına kurulan demir bariyerler, valilik kararıyla kaldırıldı -Baro Başkanı Elçi: -"Umarım bir daha Diyarbakır Adliyesi etrafında meslektaşlarımızın çalışmasını etkil


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Adliyesinin etrafına kurulan demir bariyerler Diyarbakır Barosunun yaptığı başvurunun ardından valilik kararıyla kaldırıldı.
     Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi AA muhabirine yaptığı açıklamada, adliyenin etrafında uzun süredir bulunan demir bariyerlerin kaldırılmasının sevindirici olduğunu söyledi.
     Bariyerlerin avukatların mesleki yaşamını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Elçi, bariyerlerin kaldırılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına ve Diyarbakır Valiliğine başvuruda bulunduklarını belirtti.
     Elçi, başvurularının olumlu sonuçlandığını ve bugün bariyerlerin kaldırıldığını kaydederek, şöyle dedi:
     "Meslektaşlarımız, her gün bir kaç kez bu demir barikatlardan geçmek zorunda kalıyorlardı. Bu barikatlarda oluşturulan arama noktalarından geçmeleri meslektaşlarımızın çalışma yaşamını olumsuz yönde etkiliyordu. Zaman zaman meslektaşlarımız kolluk güçleriyle bu nedenle karşı karşıya da geliyordu.
     Bu barikatlar aslında adliyeye de yakışmıyor. Vatandaşların adalete ulaşmalarına engel oluyor. Bu uygulama ile Diyarbakır Adliye Sarayı bir askeri kamp görünümü almıştı. Yetkililerin bu tespitimizi kabul ederek, bu uygulamaya son vermeleri sevindiricidir. Umarım bir daha Diyarbakır Adliyesi etrafında meslektaşlarımızın çalışmasını etkileyen böyle bir uygulamaya ihtiyaç olmaz."
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Adliyesindeki bariyerler kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER