Diyarbakır Baro Başkanı Aktar:

Diyarbakır Baro Başkanı Aktar: Herkesin yarın 1 gün bile olsa sağ duyulu davranmasını gerginliği tırmandıran taraf olmamasını diliyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, herkesin yarın 1 gün bile olsa sağduyulu davranmasını, gerginliği tırmandıran taraf olmamasını dilediklerini söyledi.
     Diyarbakır Barosu Toplantı Salonunda bir araya gelen aralarında İHD ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu grup adına açıklama yapan Aktar, bölge sivil toplum örgütleri olarak son sürece yönelik talep ve beklentilerini dile getirmek için geçtiğimiz Çarşamba günü bir basın açıklaması yapmaya karar verdiklerini ancak, Pazartesi günü Diyarbakırda 14 Temmuzda yapılması için başvurusu yapılan bir miting için Valiliğin yasaklaması kararı öne çıktığını belirtti.
     Bu karar için kendi aralarında tartıştıklarını anlatan Aktar, yasaklama kararının bu kentte bir gerginlik yarattığını, gerilim yarattığını BDPnin açıklamalarından, bu karara karşı kendilerinin bu haklarını kullanacaklarını ve mitingi yapma kararını kamuoyu ile paylaştıklarını kaydetti.
     Aktar şöyle konuştu:
     Beklentimiz ve dileğimiz yarın, insanlar demokratik haklarını kullanacaklarsa, yürüyeceklerse, miting yapacaklarsa, kamu makamlarının, kamu mercilerinin topluluğa, insanlara karşı zor kullanmamalarını, zor kullanmaları halinde istenmeyen olayların meydana gelebileceğini böyle bir kaygıyı taşıdığımızı belirtmek istiyoruz. Herkesin yarın 1 gün bile olsa sağ duyulu davranmasını gerginliği tırmandıran taraf olmamasını diliyoruz.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan- Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Baro Başkanı Aktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER